Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nest siirtyy Googlen alle – toinenkin perustaja lähtee

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nestin ensimmäinen ja yhä hallitseva tuote on sen älykäs termostaatti, joka muun muassa oppii automaattisesti käyttäjänsä menemisiä ja mieltymyksiä ja säätää näin itsenäisesti kodin lämpötilaa, myös energiaa säästäen. Suomessa termostaattia ei kuitenkaan ole myyty.

Nestin ensimmäinen ja yhä hallitseva tuote on sen älykäs termostaatti, joka muun muassa oppii automaattisesti käyttäjänsä menemisiä ja mieltymyksiä ja säätää näin itsenäisesti kodin lämpötilaa, myös energiaa säästäen. Suomessa termostaattia ei kuitenkaan ole myyty.

Älykkäistä termostaateistaan, palovaroittimistaan sekä valvontakameroistaan tunnettu Nest on siirtymässä itsenäisestä tytäryhtiöstä Googlen laiteyksikön alaisuuteen, kerroimme jo eilen.

Nyt Nestin toinen perustaja Matt Rogers on kertonut aikovansa jättää yhtiön pian tämän jälkeen. Asiasta uutisoi CNET.

Rogersin mukaan hän aikoo käyttää enemmän aikaansa Incite-sijoitusrahastoonsa liittyvissä töissä. Rogers jatkaa Nestillä vielä tulevien kuukausien aikana ja tulee yhdessä Googlen laiteyksikön johdon kanssa työstämään vielä vuoden 2019 suunnitelmia ja auttamaan Nestin sulavassa integroinnissa osaksi Googlen laiteyksikköä. Rogers on kesästä 2016 asti johtanut toiminut Nestillä tuotteista vastaavana johtajana.

Ennen nyt tapahtuvaa muutosta Nest toimi vuodesta 2015 lähtien itsenäisenä Googlesta sen rinnalla Alphabet-emoyhtiön alla. Google osti Nestin vuoden 2014 tammikuussa 3,2 miljardilla dollarilla. Nest on toimittanut historiansa aikana yhteensä 11 miljoonaa laitetta. Nestin perusti yhdessä Matt Rogersin kanssa vuonna 2010 Tony Fadell, entinen iPodin isänä tunnettu Apple-insinööri, mutta hän jätti Nestin jo vuonna 2016. Myös Rogers työskenteli aiemmin Applella iPodin ja myöhemmin iPhonen kehityksen parissa.

Uudessa rakenteessa Nestin toimitusjohtajana toimiva Marwan Fawaz tulee raportoimaan Googlen laiteyksikön johtajalle Rick Osterlohille. Google on viimeisten vuosien aikana kasvattanut panostuksiaan omiin laitteisiinsa. Se on tuonut markkinoille Pixel-puhelimet, niille lisävarusteita, Google Home -älykaiuttimet sekä jatkanut esimerkiksi menestyksekkään Chromecastinsa myyntiä. Tuomalla Nestin tuotteet lähemmin osaksi Googlen laiteperhettä pyrkii Google integroimaan ne toisiinsa paremmin. Tarkoituksena on myös tuoda Googlen palveluja, kuten Google Assistant, osaksi Nestin laitteita.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut