Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Facebook testaa: kommentteja voi pian äänestää alaspäin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Facebook on aloittanut uuden kommentointiominaisuuden testaamisen. Kommenttien alaspäin äänestämistä kokeillaan nyt pienellä käyttäjäryhmällä Yhdysvalloissa, kertoo Techcrunch.

Taistellakseen muun muassa feikkiuutisia ja vihapuhetta vastaan Facebook on testaamassa ominaisuutta, joka mahdollistaa kommenttien alaspäin äänestämisen. Käytännössä toiminto tapahtuu sille varatulla painikkeella, jota painettuaan käyttäjä voi vielä valita, mistä syystä päätti äänestää kommenttia alaspäin.

Tältä alaspäin äänestämisen painike näyttää.

Facebookin mukaan kyse ei kuitenkaan ole pitkään toivotusta älä tykkää -ominaisuudesta. Testattavalla lisäyksellä pyritään sen sijaan tarjoamaan nopea matalan kynnyksen vaihtoehto asiattomista kommenteista raportoimiselle. Facebook saa heti tiedon useasti alaspäin äänestetyistä kommenteista, ja voi näin ollen halutessaan puuttua asiattomaan puheeseen välittömästi, mikäli tarpeelliseksi näkee.

Yhtiön toimitusjohtajan ja perustajan Mark Zuckerbergin mukaan varsinaista älä tykkää -painiketta ei ole tulossa, sillä se ei edustaisi sellaista yhteisöä, jonka Facebook haluaa luoda.

Aika näyttää, tuodaanko ominaisuus jonain päivänä yleiseen käyttöön Facebookissa. Toistaiseksi suunnitteilla on vain lyhyempi testijakso pienellä käyttäjäkunnalla, mutta lisää tiedotettaneen myöhemmin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut