Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Olympialaiset alkavat – tässä kaikki sovellukset mitä tarvitset

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Tämän vuoden talviolympialaiset lähtevät toden teolla käyntiin perjantaina 9. helmikuuta Pyeongchangissa. Tällä kertaa olympialaisten lähetysoikeudet ovat Eurosportilla, joka on Discoveryn omistuksessa. Ennen olympialaiset näki Ylen kanavilta ja sen palveluista. Nyt olympialaisia voi katsoa monin eri tavoin ja tuloksia seurata eri sovelluksista.

Eurosport Player 

Eurosport Playerin kautta voi seurata kisoja laajasti. Sen kautta voi katsoa Eurosportin omia kanavia tai muita lähetyksiä, joissa ei kuitenkaan välttämättä ole selostusta. Sovelluksen voi ladata Androidille Googlen Play-kaupasta, iOS:lle Applen App Storesta ja Windows-puhelimella Microsoft Storesta. Palvelua voi myös käyttää esimerkiksi tietokoneen nettiselaimella tai pelikonsolilla.

Kyseessä on maksullinen palvelu, jonka hinnoittelu muuttui hieman olympialaisten ajaksi. 9,99 euron hintaan käyttöön saa Jääkiekkopassin, jolla palvelu on katseltavissa olympialaisten ajaksi eli katseluoikeus päättyy 28. päivä helmikuuta. Kausipassin eli vuoden katseluoikeuden saa 69,99 eurolla.

Yle Areena

Yle lähettää Areena-palvelunsa kautta 655 tuntia olympialaisia. Ylellä on lähetysoikeudet olympiakisoihin pois lukien miesten jääkiekon ottelut. Yle Areenan kautta voi seurata urheilukisoja katsomalla lähetyksiä, tarkastelemalla tulospalvelua tai vaikkapa lukemalla kisauutisia.

Yle Areena -sovelluksen voi ladata Androidille Googlen Play-kaupasta, iOS:lle App Storesta ja Windowsille Storesta. 

Olympialaisten virallinen sovellus

Olympialaisten virallisen sovelluksen kautta voi myös seurata olympialaisten kulkua. Sovelluksesta näkee eri kisapäivien aikataulut omassa paikallisessa ajassa. Sen kautta voi myös lukea uutisia olympialaisten tapahtumista tai seurata mitalitaulukon kehittymistä. Olympics-sovelluksessa on myös profiilit eri urheilijoille, joukkueille ja maille, mistä näkee niiden tietoja ja tilastoja.

Sovelluksen voi ladata Androidille Googlen Play-kaupasta ja iOS:lle App Storesta. 

Olympialaiset virtuaalitodellisuudessa – Winter Olympics Eurosport VR

Nykyteknologia mahdollistaa uudenlaisen tavan seurata talviolympialaisia. Virtuaalitodellisuus on ollut jo aiemmin saatavilla joissain urheilutapahtumissa. Eurosport lähettää yhteensä 50 tuntia virtuaalitodellisuuslähetyksiä, joihin kuuluvat muun muassa avajaiset, alppihiihto, lumilautailu, taitoluistelu ja tietenkin jääkiekko.

Winter Olympics Eurosport VR -sovellus on ladattavissa iOS– sekä Android-puhelimiin 0,99 euron hintaan. Sovellus on saatavilla myös Samsung Gear VR-, Google Daydream- sekä Windows Mixed Reality -virtuaalilaseille.

Perinteiset katselumenetelmät

Olympialaisia voi luonnollisesti seurata television ja radion välityksellä. Ylen olympialaisten pääkanavana toimii Yle TV2, mutta lähetyksiä tulee myös Yle TV1 -kanavalta. Radiossa Yle lähettää olympiaohjelmaa Yle Puhe- ja Yle Vega -kanavilla. Tulosseurantaa voi harrastaa myös Teksti-TV:n kautta.

Discovery lähettää olympialaisten lähetyksiä kotikatsomoihin TV5:llä ja Kutosella. Näiden lisäksi lähetyksiä voi katsoa Eurosportin maksullisilta kanavilta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Tomm

  Tai sitten et katso :D

 2. Kari

  Doupata saa näissä kisoissa vapaasti. Näytepurkit on sellaisia, jotka saa helposti auki ja kiinni ilman että jää jälkiä. Voi siis vaihtaa puhtaat näytteet ja toisaalta ei juridisesti päde jos joku kiinni jäisikin.

 3. Hendriks

  Talviurheilu – ei kiitos!.

  • Hendriks

   Hendriks – ei kiitos!.

   • Hendriks

    Ei kiitos – ei kiitos!

Tuoreimmat jutut