Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen iPhonen hidastaminen kerännyt jo yli 370 000 ihmistä joukkokanteeseen Etelä-Koreassa – eri joukkokanteiden määrä paisunut yli 30:een

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone 6s:n akku iFixitin kuvassa.

iPhone 6s:n akku iFixitin kuvassa.

Applea vastaan on nostettu jo yli 30 joukkokannetta iPhonen hidastamisesta. Etelä-Koreassa asiaa koskeva joukkokanne puolestaan on kerännyt jo yli 370 000 korvauksia himoitsevaa iPhone-omistajaa.

Apple myönsi loppuvuodesta hidastavansa tarkoituksellisesti jo yli vuosi aiemmin päivityksenä alun perin tulleella toiminnolla vanhempien, heikentyneellä akulla varustettujen iPhone-puhelinten toimintaa puhelinten yllättävien sammumisten estämiseksi. Asiasta nousi kohu.

Apple on nousseeseen kohuun reagoinut pyytämällä anteeksi toimintaansa ja tökeröä viestintäänsä sekä ilmoittamalla laskevansa iPhonen akun vaihdon hintaa merkittävästi.

Esimerkiksi Etelä-Koreassa joukkokanne kuitenkin hakee Applelta 2 000 dollarin korvausta iPhonea kohden. Yli 370 000 iPhone-omistajan yhteisvaatimukset kohoavat vain tässä yhdessä joukkokanteessa näin siis jo yli 700 miljoonaan dollariin.

Etelä-Korean joukkokannetta eteenpäin ajavan Hannuri Law -asianajotoimiston jättämän kanteen mukaan Apple olisi rikkonut paikallista lainsäädäntöä, joka vaatii yrityksiä kertomaan ohjelmistopäivitysten sisällöstä yksityiskohtaisesti, jotta asiakkailla on mahdollisuus päättää haluavatko he ottaa päivityksen käyttöön.

Patently Applen mukaan Applea vastaan on nostettu asiassa yhteensä jo ainakin yli 30 erillistä joukkokannetta.

Lisäksi Applen toiminta on saanut myös viranomaiset ja poliitikot sen kimppuun. Ranskassa viranomaiset tutkivat jätetyn valituksen jälkeen Applen toimintaa. Tutkinta voi johtaa rikossyytteeseen, mutta varmaa se ei vielä ole. Yhdysvalloissa puolestaan senaatin ja edustajainhuoneen edustajia on pyytänyt Applelta selvitystä asiasta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. suomalainen 1958

  Apple-fanaatikot saavat tuntea nahoissaan laitteidensa valmistajan moraalin. Pelkkiä tekosyitä, jos selittävät temppua akkujen keston lisäämisellä. Minusta ei ikinä tule iOS-käyttäjää.

  • iHonor

   Enkä minä palaa enään kyseiseen ”helvettiin”

   • SANDY

    iHonorin kanssa samoilla linjoilla suljettu järjestelmä ei vain toimi itsellä, tykkään enemmän avoimesta kun sen voi kustomoida mieleisekseen

   • iPhoneX

    Enkä minä palaa ikinä androidhelvettiin.

    • PeeTee

     Huonosta kuuluvuudesta ja pakkasessa jäätyvästä luurista kannattaa maksaa tuplahinta.

     • Jonahan

      Kuuluvuus on ollut erittäin hyvä, kiitos kysymästä. Kuinka paljon sitä pakkasta pitää olla, että ”luuri jäätyy”, X ei ole jäätynyt vielä tänä talvena Etelä-Suomessa, eikä kyllä mikään aiempikaan puhelimeni (Apple, Nokia, SonyEricsson)

  • Jiipee

   Nyt on vielä turhan aikaista sanoa, onko viestitty syy se oikea. Epäilen, ettei ainakaan täysi totuus, sillä muuten Apple olisi enemmän jarrutellut ja vähätellyt asiaa. Ulostulo oli nyt todella aggressiivinen akkuhyvityksineen.
   Veikkaan, että ranskassa asia tutkitaan. Tuohan on ihan testattavissa.

  • modulus

   Onnea vain Androidin kanssa, sitä tulet tarvitsemaan, paljon.

   • Jiipee

    Minä olen positiivisesti yllättynyt omaan LG G5een. Tämä ei ole iän myötä hidastunut lainkaan ja vielä päivityksiä pukkaa. Toki tuo ”lisälaite” kokonaisuus oli aivan turha.

   • PeeTee

    Aika monella mun kaverilla jotka ulkoilevat ympäri vuoden on nykyisin 2 puhelinta. Iphone on vain sisätöitä varten ja Android puhelin silloin kun liikkuu hiukankin huonolla kuuluvuusalueella ja kun pitää vastata puhelimeen ulkona alle -5 asteen pakkasessa.
    Yksi sanoi eilen, että Rukalla ei edes taskussa iPhone pysynyt päällä -15 pakkasessa. Oli hankkinut Huawein alle 200 € maksavan ”varaluurin” ja kertoi, että nykyisin taitaa käyttää sitä jo enemmän kuin iPhonea. Semmoista se iPhonen laatu on.

 2. Hendriks

  Aina kannattaa yrittää, kun laumasieluisuus ottaa vallan!.

 3. KIME1980

  Eniten olen yllättynyt että Apple myönsi virheensä koska tapana on ollut kieltää kaikenlainen arvostelu. Nyt nähtyjen syytteiden perusteella ymmärrän kyllä miksi ei ole ennen myönnetty mitään mutta syy siihen että nyt myönnettiin olisi jännä tietää? johtokunnan tyhmyys?

Tuoreimmat jutut