Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

OnePlus ajautui jälleen kohun keskelle: beetaohjelmisto lähetti puhelimen leikepöydän sisältöjä Alibaban palvelimelle

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

OnePlus 3T.

OnePlus 3T.

Älypuhelinvalmistaja OnePlus tuntuu tuon tuosta ajautuvan erilaisten yksityisyyskohujen keskelle. Tapauksista tuorein koskettaa tosin sentään ainoastaan beetatestiohjelmistoa, ei varsinaista julkaisuversiota.

Muun muassa Android Police -sivusto kertoo OnePlussan keskustelupalstalla esiin nousseesta com.oneplus.clipboard-sovelluksen toiminnasta. Uusimmassa OnePlus 3T:n beetatestiversiossa mukana oleva sovellus ottaa yhteyttä kiinalaisen Alibaban omistamille palvelimille ja siirtää leikepöydän sisältöä.

OnePlus on jo kommentoinut asiaa:

”OnePlus-beetaohjelmamme on suunniteltu uusien ominaisuuksien testaamiseksi osalla yhteisöstämme. Tämä tietty ominaisuus oli tarkoitettu HydrogenOS:ään, käyttöjärjestelmäämme Kiinan markkinoille. Tulemme päivittämään globalia OxygenOS:n beetaa ja poistamaan tämän toiminnon.”

Lisäksi OnePlussan mukaan tietoja ei olisi tallennettu todellisuudessa millekään palvelimelle eikä vastaava toiminto olisi erikoinen Kiinassa.

Ominaisuus saattaa olla ollut mukana OxygenOS:n beetatestiversiossa OnePlus 3:lle OnePlus 3T:n lisäksi, mutta näyttöä tästä ei ole.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hole

  Ä-L-Ä osta OnePlussaa. Siis mikäli olet yhtään halukas suojelemaan yksityisyyttäsi. Sama koskee myös Huaweita ja muita kinkkejä.

  • SANDY

   Ei koske pelkkiä kiinalaisia
   Apple,Google, samsung, LG, Sony ja niin edelleen kerää tietoja, missään älypuhelimessa,wifissä, tietokoneessa, televisiossa ja jopa pesukoneessa et voi suojella yksityisyyttäsi vain jos ostat vanhan nokialaisen peruspuhelimen vaikka alkuperäisen 3310n, sitten voit mennä ostamaan lisää foliota jolla vuoraat koko omaisuutes ja ittes.

 2. Hendriks

  Ja jotkut edelleen ostavat kiinalaisvalmistajien puhelimia!. 😂

 3. eivakaaeihyvä

  Ei kukaan järkevä käytä beta-versioita pääpuhelimessa. Vain testikäyttöpuhelimessa sen ymmärtää..

  • Henrik2

   Testi käyttö puhelin ..? 🤔🤔,

 4. Tomm

  Kaikki asetukset käyt läpi, käytät vaikka pari tuntia ja säädät sieltä sun täältä, niin huomaat kuinka paljon roskaa siel on ;)

 5. eijatkoon

  Kiina mainittu, taas. Olen vain katkera, koska en halua ostaa kallista uutta Samsungia, raudan puolesta Kiina-Spy-puhelin kävisi, mutta ei Softan puolesta.

Tuoreimmat jutut