Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Spectre-haavoittuvuus koskee myös grafiikkasuorittimia – NVIDIA julkaisi suojauspäivityksen näytönohjaimilleen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksille on myös omat logonsa.

Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksille on myös omat logonsa.

Viime viikkoina teknologiamaailmaa ravisuttaneista suoritinhaavoittuvuuksista toinen, Spectre, koskee myös NVIDIAn grafiikkasuorittimia, on yhtiö nyt kertonut julkaistessaan haavoittuvuuden hyväksikäytöltä suojaamaan pyrkivän päivityksen.

Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksista ainakin jälkimmäinen on koskenut jo entuudestaan lähes kaikkia moderneja suorittimella varustettuja laitteita tietokoneista älypuhelimiin ja tabletteihin. Käyttöjärjestelmien kehittäjät ja suoritinvalmistajat ovat kiireen vilkkaa julkaisseet päivityksiä haavoittuvuuksilta suojautumiseksi. Spectre-haavoittuvuutta ei kuitenkaan täysin pystytä päivityksillä nykyisistä suorittimista edes korjaamaan, ainoastaan sen hyväksikäytön mahdollisuutta rajoittamaan.

NVIDIAn mukaan kaikki sen GeForce-, NVS-, Tesla-, Quadro- ja GRID-piirit ovat potentiaalisesti alttiita haavoittuvuudelle.

GeForce-, Quadro-, NVS- ja Tesla-piireille on jo julkaistu suojauspäivitykset, mutta Tesla ja GRID ovat saamassa päivityksensä vasta myöhemmin tammikuussa.

Jos omasta tietokoneesta löytyy NVIDIAn näytönohjain, pääsee suojauspäivityksen lataamaan sen hallintaohjelmiston kautta tai NVIDIAn sivuilta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut