Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Langattomien latausstandardien sota on ohi – Applen uudet iPhonet viimeinen silaus kilpailulle

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Viimeisen kuuden vuoden ajan langattoman latauksen standardit ovat käyneet kovaa kilpailua toisiaan vastaan. Alun perin vastakkain olivat Wireless Power Consortium, Alliance for Wireless Power ja Power Matters Alliance. Muutama vuosi takaperin kaksi viimeksi mainittua yhdistyivät kuitenkin Airfuel Allianceksi.

Standardien osalta Wireless Power Consortium on pitkään luottanut Qi-latausteknologiaan, siinä missä Airfuel Alliancella on ollut oma Powermat-latausteknologiansa. Euroopassa Qi on ollut jo pidempään dominoiva teknologia, mutta Yhdysvalloissa Powermatilla on ollut omat tukijansa, mukaan lukien teleoperaattori AT&T ja kahvilaketju Starbucks.

Tiukkana käynyt kilpailu kahden latausstandardin välillä sai merkittävän käänteen viime syksynä, kun Apple siirtyi tukemaan Qi-teknologiaa iPhone 8-, iPhone 8 Plus- ja iPhone X -puhelimissa. Muutoksen myötä muun muassa Starbucksissa sijainneet Powermat-latauspaikat muutettiin ohjelmistopäivityksellä Qi-teknologiaa tukeviksi.

Vuodenvaihteen myötä Powermat on ilmoittanut yhtiön siirtyvän tukemaan Qi-latausteknologiaa laajemminkin, mikä käytännössä tarkoittaa jatkossa yhtä latausstandardia. Powermatin toimitusjohtaja Elad Dubzinski kommentoi tilannetta seuraavasti:

”Powermat oli yksi pioneereista, joka huomasi langattoman latauksen arvon. Liittymällä Wireless Power Consortiumiin yhdistämme langattoman latauksen ekosysteemin Qi-standardin taakse, mikä kiihdyttää langattoman latauksen adoptointia ja helpottaa langattoman latauksen käyttöä, mihin ikinä kuluttajat menevätkään.”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut