Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Spotify haastettiin oikeuteen sopivasti ennen listautumista – Wixen Music vaatii 1,6 miljardin vahingonkorvauksia

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Spotify logo.

Ruotsalaisen Spotifyn pörssiin listautuminen lähenee vääjäämättä, ja sitä onkin odoteltu alkaneen vuoden alkupuolelle. Nyt musiikkipalvelu on joutunut ikävään tilanteeseen, kun siltä vaaditaan valtavia korvauksia. Asiasta uutisoi Hollywood Reporter.

Muiden muassa Neil Youngia ja Stevie Nicksiä edustava Wixen Music on haastanut Spotifyn oikeuteen. Se vaatii yhtiöltä 1,6 miljardin Yhdysvaltain dollarin vahingonkorvauksia sillä perusteella, että tuhansia musiikkikappaleita käytetään luvatta. Wixenin mukaan jopa 21 prosenttia Spotifyn tarjoamasta musiikista olisi mukana palvelussa ilman tarvittavia lisenssejä.

Spotify suostui aiemmin maksamaan joukkokanteen sopimuksen mukaisesti 43 miljoonan dollarin suuruisen korvauksen, mutta Wixenille ratkaisu ei riittänyt, ja yhtiö päätti jatkaa oikeustaistelua yksinään. Uusi haaste perustuu siihen, että Spotify on Wixen Musicin mukaan hankkinut osaan sisällöstään vain ääniteoikeudet, mutta sävellyksiä se tarjoaisi kuunneltavaksi luvatta.

Oikeushaaste sattui mitä sopivimpaan ajankohtaan, sillä pörssiin listautumiseen valmistautuva Spotify joutuu nyt entistä suurempaan paineeseen hoitaa asia pois päiväjärjestyksestä mahdollisimman ripeästi.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Eiköhän ruotsalaiset voita tämänkin, 👍.

    • Hendriks

      Eiköhän Jenkit kuitenkin tämä voita asiaa pähkäiltyäni!.

Tuoreimmat jutut