Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Vuosi vaihtui – WhatsAppin tuki päättyi näillä puhelimilla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

WhatsApp logoVuoden vaihtuminen merkitsee myös WhatsApp-tuen päättymistä valituissa älypuhelimissa.

WhatsApp-tuki päättyi nyt vuodenvaihteessa Windows Phone 8.0 -versiolla ja BlackBerry OS ja BlackBerry 10 -käyttöjärjestelmillä.

Windows Phone 8.0 -tuen päättyminen ei ole merkittävä asia, sillä kaikki Windows Phone 8.0 -puhelimet ovat päivitettävissä uudempaan Windows Phone 8.1 -versioon.

Lisäksi Suomessa BlackBerryt eivät ole ikinä olleet suosittuja, ja BlackBerryOS ja BlackBerry 10 -puhelimia on ollut käytössä vain erittäin niukasti.

CrackBerry-sivusto on saanut WhatsAppilta lisätietoja tuen päättymisen käytännön vaikutuksista. Vuodenvaihteessa WhatsApp-sovellukset BlackBerryOS:lle ja BlackBerry 10:lle ovat siirtyneet poistotilaan, mutta toimivat vielä hetken aikaa. Sovelluksia ei kuitenkaan voi enää ottaa käyttöön. Parin viikon odottelun jälkeen sovellukset siirtyvät erääntyneeseen tilaan, ja niiden toiminta käytännössä lakkaa sillä sovellukset eivät enää saa yhteyttä WhatsAppin palvelimiin. Aiemmat viestit voivat kuitenkin näkyä sovelluksessa vielä jonkin aikaa.

WhatsApp pidensi aiemmin tukiaikaa Nokian Series 40 -käyttöjärjestelmän peruspuhelimille vuoden 2018 loppuun asti. Lisäksi toistaiseksi WhatsApp on kertonut tuen päättymisestä Android-versiolle 2.3.7 ja vanhemmille, mutta tämä tapahtuu vasta 1. helmikuuta 2020. WhatsApp varoittaa kuitenkin näidenkin osalta, ettei se tee enää aktiivista kehitystyötä, joten jotkin ominaisuudet voivat lakata toimista milloin tahansa aiemminkin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut