Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Spotify kiistää käyttäjätili- ja salasanavuodon – tiedot ehkä peräisin muista palveluista (päivitetty)

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Spotify iPhonessa.Tuhansia musiikkipalvelu Spotifyn käyttäjätilien tietoja yhdessä niiden salasanojen on paljastunut verkkoon vuodetussa tiedostossa.

Vuoto kävi ilmi Reddit-yhteisöpalvelussa. Vuodetut tiedot julkaistiin Pastebin-palvelussa.

Päivitys kello 14.40:

Spotify kiistää tietojen vuotaneen siltä. ”Spotifyssa ei ole tapahtunut tietoturvaloukkausta ja käyttäjätietomme ovat turvassa”, toteaa Spotify.

Julkaistut tiedot ovat nähtävästi peräisin muiden palveluiden vuodoista.

”Kiinnitämme kuitenkin huomioita muiden palvelujen tietomurtoihin, ja autamme käyttäjiämme turvaamaan heidän Spotify-tilinsä näin sattuessa, koska monet ihmiset käyttävät samaa kirjautumistietoa ja salasanaa useissa palveluissa. Tämän vuoksi käymme läpi sivustoilta kuten Pastebin ja muut vuodettuja käyttäjätietoja, joita voitaisiin käyttää Spotify-tilille kirjautumiseksi”, kertoo Spotify. ///

Omien tietojensa tilanteen voi tarkistaa kätevästi haveibeenpwned-palvelussa, joka kerää yhteen eri tietovuodoissa paljastuneet käyttäjätilit.

Jos oma Spotify-tili tai muu käyttäjätili salasanoineen on paljastunut vuodossa, kannattaa salasanaa heti vaihtaa kaikissa palveluissa, joissa käytössä on ollut sama sähköpostiosoite-salasanapari. Hyvä tietoturvakäytäntö olisi vaihtaa salasanoja muutenkin säännöllisin väliajoin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Oho, on näköjään Dailymotionista mun tiedot vuotaneet. 😓

Tuoreimmat jutut