Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusi 4G-verkkoja tukeva Nokia-peruspuhelin tulossa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

HMD Global valmistelee nähtävästi uuden, ensimmäisen 4G-verkkoja tukevan Nokia-peruspuhelimen tuomista markkinoille.

Tulevasta puhelimesta on saatu vihiä monesta eri suunnasta. Puhelin mallikoodilla TA-1047 on ilmestynyt Yhdysvaltojen telehallintoviraston FCC:n tietokantaan, minkä lisäksi nyt se yhdessä saman puhelimen TA-1060, TA-1056, TA-1079 ja TA-1066 -mallikoodien kanssa on saanut myös Bluetooth-hyväksynnän.

FCC:n kautta paljastuivat tulevan puhelimen mittatiedot.

FCC:n kautta paljastuivat tulevan puhelimen mittatiedot.

FCC-dokumenteista ilmi ovat käyneet puhelimen mitat, pituus 133 millimetriä ja leveys 68 millimetriä. Lukemat ovat pienemmät kuin esimerkiksi 5 tuuman näytöllä varustetussa Nokia 3 -älypuhelimessa (143,4 x 71,4 millimetriä). FCC:n tiedoissa uutuudesta on myös puhuttu vain matkapuhelimena, ei älypuhelimena. Nämä tiedot vihjaavat kyseessä olevan peruspuhelin älypuhelimen sijaan. Lisäksi puhelimen ohjelmistoversion numerointi voi vihjata myös muusta kuin Androidista tai aiemmin Nokia-peruspuhelimissa käytetyistä järjestelmistä.

Peruspuhelimeksi mitat ovat puolestaan suuret, mikä onkin herättänyt arvailuja, että puhelin voisi olla varustettu QWERTY-täysnäppäimistöllä joidenkin aiempien Nokia-peruspuhelinten tavoin. Kiinasta on kantautunut jo oheinen konseptikuva, jossa nämä ajatukset on muutettu visuaaliseen muotoon. Joidenkin epämääräisten huhujen mukaan puhelin voisi myös olla saamassa käyttöjärjestelmäkseen KaiOS:n.

Kiinassa luotu konseptikuva mahdollisesta täysnäppäimistöllisestä Nokia-puhelinuutuudesta. Rinnalla keltainen Asha 210 -malli muutaman vuoden takaa.

Kiinassa luotu konseptikuva mahdollisesta täysnäppäimistöllisestä Nokia-puhelinuutuudesta. Rinnalla keltainen Asha 210 -malli muutaman vuoden takaa.

HMD Globalilta on huhuttu 4G-versiota myös Nokia 3310 -peruspuhelimesta, mutta mittojen perusteella se ei todennäköisesti ole tässä edellä käsitelty laite.

Tulossa oleva puhelin tukee joka tapauksessa 4G-verkkojen ohella myös Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksiä. SIM-korttipaikkoja on kaksi, mutta niin on muissakin uusissa Nokia-puhelimissa – niin perus- kuin älypuhelimissa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut