Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Facebookin uusi kätevä toiminto ei tule toistaiseksi Eurooppaan – käyttää kasvojentunnistusta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Facebook on kertonut uusista palveluun lisäämistään turvaominaisuuksista.

Jatkossa Facebook kertoo käyttäjille, jos joku muu lataa heistä kuvia palveluun. Facebook hyödyntää toiminnossa kasvojentunnistusta, jonka käytön voi jatkossa sallia tai kieltää kokonaan yhdellä valinnalla asetuksissa.

Ilmoituksen saa, jos kuuluu kuvan yleisöön sen julkisuusasetusten perusteella. Ilmoituksen jälkeen kuvaan voi joko tägätä tai jättää tägäämättä itsensä tai ottaa yhteyttä kuvan julkaisseeseen henkilöön.

Lisäksi erikseen Facebook kertoo alkavansa pian käyttää kasvojentunnistusta myös kertomaan käyttäjille, jos joku muu yrittää ladata heidän kuvaansa profiilikuvakseen.

Facebookin uudetkaan kasvojentunnistustoiminnot eivät kuitenkaan tule käyttöön lainkaan Euroopassa eikä Kanadassa ainakin osittain lainsäädännöllisten syiden vuoksi. Aiemmin Facebook on jo käyttänyt kasvojentunnistusta ehdottamaan kuvia lisätessä niihin tägättäviä henkilöitä.

Kasvojentunnistusta hyödyntävien toimintojen lisäksi Facebook kertoi tänään myös uusista ominaisuuksista, joiden on tarkoitus estää ahdistelua Facebookissa. Ne tulevat käyttöön myös Euroopassa.

Facebook tunnistaa jatkossa ja pyrkii estämään toivomattomat yhteydenotot, kuten kaveripyynnöt ja viestit henkilöiltä, jotka luovat uuden käyttäjätilin tai yrittävät yhteydenottoa toiselta tililtään, jos näiden toisen käyttäjätilin on aiemmin estänyt.

Lisäksi Facebook tuo tarjolle mahdollisuuden siirtää syrjään Messenger-keskustelu ja poistaa se keskustelunäkymästä ilman lähettäjän estämistä. Tässä tilassa viestit voi myös haluttaessa lukea ilman, että lähettäjä tietää sitä. Facebook perustelee uutta mahdollisuutta sillä, ettei näin toimittaessa häiritsijä provosoidu estämisestä enää enempää.

Facebook kertoo estävänsä päivittäin miljoonien väärennettyjen käyttäjätilien luomisen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut