Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen ostama musiikintunnistussovellus sai uuden ominaisuuden – ei ole Googlen kilpailijan veroinen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Shazam tunnistaa soivan musiikin.

Shazam tunnistaa soivan musiikin.

Shazam-musiikintunnistussovellus on saanut päivityksen Applen iOS -käyttöjärjestelmällä. Apple kertoi ostavansa Shazamin reilu viikko sitten.

Shazam tukee jatkossa musiikin tunnistamista, kun käytössä ei ole internet-yhteyttä. Shazam ei kuitenkaan tunnista tällöin kappaletta heti, vaan tallentaa siitä pätkän ja palaa asiaan ilmoituksella, kun yhteys on jälleen käytettävissä.

Mielenkiintoisesti Google esitteli tänä syksynä Pixel 2 -puhelintensa yhteydessä uuden jatkuvasti taustalla ja jopa täysin ilman verkkoyhteyttä toimivan musiikkitunnistuksen. Googlen ratkaisu perustuu puhelimeen tallennettuihin riittäviin tunnistetietoihin suuresta määrästä yleisimpiä musiikkikappaleita, mikä mahdollistaa tunnistuksen useimmiten myös täysin ilman verkkoyhteyttä toisin kuin uudella ominaisuudella Shazamissa.

Kaupan vahvistamista edeltäneiden raporttien mukaan Apple maksaisi Shazamista noin 400 miljoonaa dollaria. Apple ei ole kommentoinut kauppahintaa, kuten ei myöskään suunnitelmiaan Shazamin tulevaisuudelle.

Apple on jo aiemmin tehnyt yhteistyötä Shazamin kanssa. Applen virtuaaliavustajatoiminto Siri sai Shazamin kumppanikseen biisien tunnistamiseen jo iOS 8 -käyttöjärjestelmäversiossa jo vuonna 2014. Shazam oli myös yksi ensimmäisiä sovelluksia, joka oli tarjolla iPhonelle jo heti App Storen avautuessa kesällä 2008.

Toistaiseksi ei vielä tiedetä, mitä Apple aikoo tehdä Shazamin Android-sovellukselle tai sen nykyiselle integraatiolle Apple Musicin rinnalla Spotifyn kanssa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut