Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Doogee esitteli näytönreunuksettoman puhelimen – hyödyntää vanhojen Nokia-puhelinten liukumekanismia

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Yhä useammat valmistajat ovat keskittyneet näytönreunuksettomaan designiin, jossa näyttö kattaa koko puhelimen etuosan. Etukamerasta ja muista puhelimen etuosan sensoreista johtuen, ei täydellistä ratkaisua ole kuitenkaan nähty. Eri valmistajat ovat tarjonneet ongelmaan erilaisia ratkaisuja ja esimerkiksi Applen iPhone X:ssä etukamera ja sensorit on sijoitettu näytön yläosasta löytyvään loveen. Samsungin Galaxy S8:ssa ja Galaxy Note 8:ssa puhelimen ylä- ja alaosaan on puolestaan jätetty kapeat kaistaleet vastaavaa tarkoitusta varten.

Ensimmäisenä puhelinvalmistajana kiinalainen Doogee on esitellyt täysin näytönreunuksettoman puhelimen. Nimettömässä konseptipuhelimessa näyttö kattaa koko puhelimen etuosan ja kamera ja muut sensorit on piilotettu liukumekanismin taakse. Vastaava ratkaisu on aikaisemmin nähty muun muassa Nokian N95:ssä, jossa mediasoittimen painikkeet tulivat esille takakantta liu’uttamalla.

Tyypillisesti kaksiosaisille puhelimelle, myös Doogeen konseptissa kysymysmerkiksi nousee puhelimen lisääntynyt paksuus ja liukumekanismin kestävyys. Lisäksi asiat, kuten akkukesto, akun kapasiteetti ja näytön virrankulutus ovat toistaiseksi auki.

Doogeen esittelyvideon uudesta puhelimesta voi katsoa alta. Tarkemmat tekniset tiedot ovat vielä toistaiseksi auki, mutta videosta voi päätellä puhelimen sisältävän kaksoiskameran, LED-salaman, sormenjälkilukijan ja USB-C-liitännän.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Kiinalaiset nyt kopioivat kaiken muilta, omia innovaatioita ei ole!.

  • Christian

   Eipä tuollaista ole yksikään modernien puhelimien valmistaja tehnyt ja Nokian liukuajoista on jo kulunut lähes kymmenen vuotta. Enkä juuri nyt kyllä muista yhtään Nokian puhelinta jossa kamera olisi liu’un takana joten innovaatioksi kutsuisin tätä toteutustapaa. Lähestulkoon kaikki mitä missään puhelimessa on, on kopio jostain toisesta laitteesta. Täysin uusia juttuja tulee hyvin vähän. Apple on hyvä esimerkki siitä että hyvin harva, jos mikään innovaatio on niiden oma. Apple vaan tekee niistä hittijuttuja.

   Samalla asenteellahan voidaan katsoa että kaikki tämän päivän älypuhelimet, oli ne valmistettu missä maassa tahansa, on kopioita IBM:n Simon -puhelmesta.

   • Iama Nieger

    Kyllä eräässä Nokian puhelimessa oli takakamera liu’un takana.

    • Christian

     Mikä malli?

Tuoreimmat jutut