Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Älypuhelinvalmistaja tuplasi puhelintoimituksensa vuodessa – Xiaomi nousi jo markkinajohtajaksi Intiassa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Kiinalainen älypuhelinvalmistaja Xiaomi julkisti tänään uudet edullisen hintaluokan Redmi 5 ja Redmi 5 Plus -älypuhelimensa. Osana julkistustilaisuuttaan Xiaomi kertoi myös liiketoimintansa edistymisestä vuoden kolmannella neljänneksellä.

Xiaomi toimitti heinä-syyskuussa markkinoille 27,6 miljoonaa älypuhelinta.

Tämä vuosi on sujunut Xiaomilta vahvasti. Kolmannen neljänneksen älypuhelintoimitukset kasvoivat 102,6 prosenttia vuotta aiemmasta, mikä auttoi Xiaomia myös tuplaamaan maailmanlaajuisen markkinaosuutensa 3,7 prosentista 7,4 prosenttiin nousten älypuhelintenvalmistajien TOP5-joukkoon.

Erityisesti vahva myynti Intiassa, jossa myös uudet Redmi 5 -puhelimet tulevat olemaan tärkeitä uusia tuotteita, on avittanut Xiaomia. Kolmannella neljänneksellä Xiaomi lähes nelinkertaisti älypuhelintoimituksensa Intiassa 9,2 miljoonaan ja on noussut markkinajohtajaksi maassa.

Xiaomin mukaan TOP5-joukkoon älypuhelintoimituksissa se ylsi kolmannella neljänneksellä yhteensä jo 14 markkinalla.

Vahvoja maita Kiinan ja Intian lisäksi ovat muun muassa Indonesia, Malesia, Venäjä, Egypti sekä Euroopassa Tshekki, Kreikka, Liettua ja Latvia.

Xiaomin on kerrottu harkitsevan listautumista Hong Kongin pörssiin ensi vuoden aikana. Yhtiön on kerrottu hakevan jopa 50 miljardin dollarin arvoa listautumissa. Xiaomi nosti rahoitusta viimeksi vuonna 2014, jolloin se arvioitiin 46 miljardin dollarin arvoiseksi. Sittemmin yhtiölle koittivat vaikeat ajat ja liiketoiminnan supistuminen, josta Xiaomi on kuitenkin onnistunut palaamaan takaisin nopean kasvun ja menestyksen tielle.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut