Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Lisätietoa OnePlussan kasvojentunnistuksesta – näyttää olevan tulossa myös OnePlus 5:een

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

OnePlus 5T:ssä on erittäin nopeasti toimiva kasvojentunnistus puhelimen lukituksen avaamiseen.

OnePlus 5T:ssä on erittäin nopeasti toimiva kasvojentunnistus puhelimen lukituksen avaamiseen.

Yksi uuden tiistaina myyntiin tulleen OnePlus 5T -älypuhelimen uudistuksista on kasvojentunnistus, joka on tuotu tunnistautumismenetelmänä vaihtoehdoksi taakse puhelimessa siirretyn sormenjälkilukijan rinnalle.

OnePlus 5:n ennenaikaisesti paljastuneen Android Oreo -beetapäivityksen perusteella kasvojentunnistus olisi tulossa päivityksenä myös aiempaan OnePlus 5 -puhelimeen uuden käyttöjärjestelmäversion yhteydessä – joskaan virallista varmistusta asiaan ei OnePlussalta ole saatu.

Kasvojentunnistuksen tulo päivityksenä myös OnePlus 5:lle on mahdollista, koska se hyödyntää vain etukameraa eikä esimerkiksi Applen uuden iPhone X:n tavoin erillisiä infrapuna-antureita.

OnePlus on myös kertonut sivuillaan lisää kasvojentunnistuksen toiminnasta. OnePlussan mukaan kasvojentunnistus toimii 0,4 sekunnissa ja hyödyntää 100 eri tunnistuspistettä käyttäjän kasvoista. Näitä ovat esimerkiksi silmien välinen sekä nenän ja ylemmän huulen välinen etäisyys. Tunnistus pyrkii myös vahvistamaan kyseessä olevan oikea henkilö eikä vain kuva puhelimen käyttäjästä. Tässä hyödynnetään muun muassa kolmiulotteisuuden hahmottamista.

Päivityksen myötä jatkossa kasvojentunnistus tulee myös huomioimaan yritetäänkö sitä huijata toisesta puhelimesta esitettävällä selfiellä, eli lähettääkö etukameran näkemä kohde valoa vai heijastaako se sitä muun muassa varjoja ja kirkkaita alueita analysoimalla. Lisäksi jo nykyisin kasvojentunnistus tarkkailee esimerkiksi mahdollisia näytön heijastuksia, suorakulmioisen muodon esiintymistä ja muuta. Viiden epäonnistuneen yrityksen jälkeen kasvojentunnistus myös menee pois käytöstä, ja puhelin pitää avata joko sormenjäljellä tai pääsykoodilla.

OnePlus kertoo aikovansa parantaa kasvojentunnistuksen toimintaa jatkuvilla päivityksillä.

100 erilaista tunnistuspistettä hyödyntävä OnePlussan kasvojentunnistus ei ole lähelläkään täysin turvallista. Esimerkiksi sisaret ovat onnistuneet jo avaamaan OnePlus 5T:n lukituksen sillä ongelmitta.

Tämän takia kasvojentunnistusta voi käyttää vain puhelimen lukituksen avaamiseen, ei muihin toimintoihin, kuten maksujen vahvistamiseen tai erikseen lukittuihin sovelluksiin pääsemiseksi. Ne onnistuvat vain sormenjäljellä tai pääsykoodilla.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jacco

  Näinhän muut yrittävät matkia Applen iPhonessa käytettävää face-id:tä…
  perässä kun yrittävät…

  • Christian

   Nokia toi ensimmäisenä nuo Lumia 950 sarjassa kaksi vuotta sitten. Niissä tosin ei ollut kasvojentunnistusta vaan pelkkä Iiris -skanneri toisin kuin iPhone X:ssä. Lisäksi Kasvojen tunnistus on ollut monessakin laitteessa paljon ennen Applea. Apple oli ensimmäinen joka yhdisti nämä kaksi tekniikkaa.

   • nakke

    Microsoft toi.

    • Christian

     Näinhän se oli… Sitä vaan ei osaa ajatella että jonkin aikaa ne oli Microsoftin puhelimia.

   • Jacco

    …mutt olikohan siinä jotain vikaa tai puutteita, kun ei oikein tainnut läpi lyödä eikä muille osallisille …mahd hyötyjille kelevannu…?
    Samoin kuin ei se Sampuukissa käytettykään versio…

    Mutt nyt Apple teki omansa, niin jo kelpaa pankeille, kaupoille ja luottofirmoille… ;)

    • Christian

     Lumioissa ollut skanneri oli hidas ja vaati pidempään tuijotusta. Lisäksi usein puhelin piti tuoda suoraan kasvojen eteen että se toimi. Ei siis aina osannut lukea jos puhelinta tuijotti vaikka alaspäin. Eipä tullut itse kauheasti käytettyä sitä kun oli useinmiten nopeampaa näpytellä 8 numeron pin.

  • GalaxyS3

   Android puhelimissa kasvojentunnistus etukameralla on ollut jo Galaxy Nexus (Android 4.0, 2011) lähtien.

 2. Hendriks

  Lisää tietoja tallennettavaksi kiinalaisille palvelimille loppuiäksi, 👎.

  • Hendriks

   En usko itteeni en menestykseen. Kiinaan menen loppuiäksi, 👎.

  • Christian

   Enemmän pelkäisin Applen tietojen tallennusta Jenkeille ja Samsungin Korealle.

   • Hendriks

    Kiina = ihmisoikeuksia polkeva diktatuuri, joka pelaa likaista peliä, tiedon (totuuksien!.) sensurointi, kansalaisten kiduttaminen, Venäjän liittolainen, Pohjois-Korean tukeminen, totaalinen immateriaalioikeuksien kunnioittamattomuus (härski kopiointi, varkaus!.) yms.,!.

    Korea&USA = ihmisoikeuksia kunnioittavia demokratioita, joissa ihmiset ovat vapaita!.

    Kumpaakohan akselia kannattaisi ”pelätä”!.

    • Julle

     Ja USA on aseineen hyökkäilemässä milloin mihinkin maahan,sotahulluja kun ovat.

    • Christian

     Jenkkejä ja Koreaa. En pelkää kiinalaisia. Ne ei luule että kaikki on terroristejä ja hyökkäile muihin maihin aina kun oma etu niin vaatii. Se että siellä sensuroidaan ja poljetaan ihmisoikeuksia yms. ei millään lailla liity minuun eikä minun kännykän käyttöön. Ja hieman olet kuutamolla jos kuvittelet että suuressa ja mahtavassa USA:ssa on kaikki mallillaan…

     https://www.hrw.org/world-report/2016/country-chapters/united-states

     • Hendriks

      ”Se että siellä sensuroidaan ja poljetaan ihmisoikeuksia yms. ei millään lailla liity minuun eikä minun kännykän käyttöön.” + muut väitteesi!.

      Melkoista kaksinaismoralismia!. 😂

     • Christian

      Ei ole. Jos pitää ajatella niin että en osta kiinalaista sen vuoksi ettei raha valu sinne missä ihmisoikeuksia rikotaan, ei voi ostaa oikein mitään kun suurin osa kaikista kulutustuotteista, Applet ja Samsungit mukaanlukien, valmistetaan kiinassa. Piratismi ja tekijäönoikeusrikkomukset on asia erkikseen ja sitä ei kenenkään pitäisi suosia. Siksi ostankin vain kiinalaisia tuotteita jotka ovat saatavilla länsimaissa. Täällä kun on tiukemmat säädökset eikä myyntiin pääse ihan mitkä tahansa tuotteet. Mutta siis se että jos joku kiinalainen taho urkkii tietojani, ei se millään lailla vaikuta paikallisen väestön oloihin tai elämään. Lisäksi olot kiinassa ovat viimeisten vuosien aikana parantuneet. Miksi? Voisiko syynä olla erittäin voimakas talouskasvu? Mitä jos ostamalla kiinalaisia tuotteita tuen kiinan ihmisoikeustilanteen parantumista?

  • Henrik1

   Eihän tuo iPhonen kasvojentunnistus kuitenkaan toimi 100% luotettavasti!.
   Sormenjälkitunnistus on vielä tarkempi ja luotettavampi!.

 3. Henrik1

  Eihän tuo iPhonen kasvojentunnistus kuitenkaan toimi 100% luotettavasti!.
  Sormenjälkitunnistus on vielä tarkempi ja luotettavampi!.

  • Semmosta

   Vittu kun osaat olla autisti.

   • Henrik1

    Semmosta…joo.

Tuoreimmat jutut