Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Taas paljastui yksi Applen yritysosto: virtuaalitodellisuusyritys Kanadasta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Vrvanan Totem-laite.

Vrvanan Totem-laite.

Apple on ostanut kanadalaisen virtuaalitodellisuuslaitetta kehittäneen Vrvana-yrityksen, raportoi TechCrunch. Toisin kuin monien muiden yritysostojensa yhteydessä, Apple ei suostunut tällä kertaa vahvistamaan kauppaa edes tyypillisellä vakiolausunnollaan, mutta ei myöskään kiistänyt tietoja.

Applen on aiemmin raportoitu kehittävän omia lisätyn todellisuuden (AR, augmented reality) lasejaan, joiden osalta tavoitteena on markkinoilletulo alkuvuodesta 2020.

Myös Vrvanan hankinta liittynee juuri osaamisen ja teknologiapohjan vahvistamiseen Applen AR-projektissa. Vrvana oli kehittänyt Totem-virtuaalitodellisuuslaitetta, jota oli arvioissa kehuttu, mutta joka ei ehtinyt myyntiin asti.

TechCrunchin mukaan Apple maksoi Vrvanasta 30 miljoonaa dollarin kauppahinnan. Osa Vrvanan työntekijöistä on siirtynyt työskentelemään Applelle Kaliforniaan. Yritysosto näyttää tapahtuneen tänä syksynä, sillä Vrvana lopetti sosiaalisten medioidensa päivittämisen elokuussa.

Vrvanan Totem-laitteen erikoisuus olivat sen useat kamerat, jotka loivat näkymän myös ympäristöstä laitteen OLED-näytöille erona monista muista virtuaalitodellisuuslaitteista. Laite tuki myös kuuden suunnan sijaintiseurantaa sekä infrapunakameroilla käyttäjän käsien seuraamista.

Vrvana perustettiin jo vuonna 2005. Sen nostaman rahoituksen määrästä ei ole ollut tietoa, mutta TechCrunchin mukaan se nosti ulkopuolista rahoitusta vain kaksi miljoonaa dollaria.

Apple on tehnyt jo aiemmin lukuisia yritysostoja virtuaali- ja lisätyn todellisuuden teknologioihin liittyen.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. KIME1980

  Johan on järkyttävän näköiset virtuaalitodellisuuslasit.

 2. Hendriks

  Mielenkiintoista odottaa, mitä Apple tällä alalla keksii!. 👍

  • Hendriks

   …Ja vielä miten ne saa pixseliverkon pois näkyvistä. Olen huomannut omassa Samsung Galaxy Note 8:ssa sitä hieman häiritsevänä!.

Tuoreimmat jutut