Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tuleva iOS 11.2 nopeuttaa iPhonen langatonta latausta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone 8 latausalustalla.

iPhone 8 latausalustalla.

Tuleva iOS 11.2 -ohjelmistopäivitys tulee nopeuttamaan langatonta latausta iPhone 8, iPhone 8 Plus ja iPhone X -puhelimissa. iOS 11.2 on toistaiseksi beetatestausvaiheessa ja valmiina päivityksenä sitä odotetaan jakeluun tulevina viikkoina.

Langattoman latauksen teho tulee nousemaan 5 watista 7,5 wattiin eli parhaimmillaan latausteho kasvaa jopa 50 prosentilla.

7,5 watin langatonta latausta tukevat jo useat Qi-latausalustat, muun muassa Applen itse myymät Belkinin ja Mophien vaihtoehdot.

Syystä tai toisesta täysi latausteho ei ollut käytössä iPhoneissa vielä heti alusta alkaen, vaikka laitteissa tekninen valmius suuremmalle teholle onkin. Tehoparannuksen tulo myöhemmin päivityksessä oli tiedossa jo aiemmin. Tämän tapahtumisesta nyt juuri iOS 11.2:ssa kertoo MacRumors-sivusto. Se myös testasi jo nopeamman latauksen toimintaa: 30 minuutissa suuremmalla teholla akku latautui 46 prosentista 66 prosenttiin, kun 5 watin teholla päästiin 46 prosentista 60 prosenttiin.

Qi-standardin uudempi versio tukee jo jopa 15 watin pikavauhdin langatonta latausta, mutta sitä iPhonet eivät tue.

Apple toimittaa uusienkin iPhone-mallien mukana yhä tutun 5 watin langallisen laturin, vaikka uudet iPhonet tukevatkin myös USB-PD-tekniikkaan perustuvaa pikalatausta. Kun langaton lataus muuttuu tehokkaammaksi, voi se jatkossa siis jopa lyödä vakiolaturin vauhdin latauksessa.

Apple itse on tuomassa myös markkinoille oman langattoman latauksen alustansa, mutta vasta ensi vuonna. Applen tulevan AirPowerin erikoisuus on, että se pystyy lataamaan yhtäaikaisesti sille asetettua iPhone-puhelinta, Apple Watch Series 3 -kelloa sekä AirPods-kuulokkeiden koteloa.

Apple siirtyy langattomaan lataukseen nyt, kun sen jatkuvasti lataamista kaipaavien mobiililaitteiden lukumäärä on kasvanut. Ensi vuoden puolella tuleva Applen AirPower-latausalusta lataa niin iPhonen, Apple Watchin kuin myös AirPods-kotelon.

Apple siirtyy langattomaan lataukseen nyt, kun sen jatkuvasti lataamista kaipaavien mobiililaitteiden lukumäärä on kasvanut. Ensi vuoden puolella tuleva Applen AirPower-latausalusta lataa niin iPhonen, Apple Watchin kuin myös AirPods-kotelon.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. iHonor

  iPhone ja nopea (2-3tunnin ”pika”) lataus🤣🤣😂😂

  Osta Applen pikalaturi jos haluat tuhota iphonesi akun nopeammin :D

 2. Hendriks

  Langaton lataus on ekologisesti huono valinta!. 👎

  • Hendriks

   En usko menestykseen!. 👎

  • Henriks

   Ei sovi minun käyttöön!.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Millä lailla egologisesti huono valinta? 😂

   https://www.flightradar24.com/33.74,-8.24/2

   Jos kaikkia maailman puhelimia ladattaisi vuosi yhtä soittoa langattomalla latauksella niin mitenkähän monta sekunnin murto-osaa nuo lentokoneet pysyisi ilmassa sillä energiamäärän erolla, joka syntyy verrattuna langalliseen lataukseen.. 😂

   • Hendriks

    Harvinaisen typerä tuo pointtisi!. 😓

    Myötähäpeä!.

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Oma kommenttisi ekologiasta on harvinaisen typerä. Ei tuolla ole ekologian kannalta mitään merkitystä. Se voi olla hyötysuhteeltaan huonompi kuin langallinen lataus, mutta sillä tehohäviöllä ei ekologian kanssa ole yhtään mitään tekemistä.

     • Henriks

      Egologisti mulla ei ole varaa ostaa langatonta laturia, siksi käytän vain muuntajaa tai lataan usb 3.0 väylän kautta puhelintani.

Tuoreimmat jutut