Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nämä olivat toimitetuimmat älypuhelimet kolmannella neljänneksellä – kärjessä viime ja edellisen vuoden iPhonet

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Eniten toimitetut älypuhelimet heinä-syyskuussa 2017. Lähde: Canalys.

Eniten toimitetut älypuhelimet heinä-syyskuussa 2017. Lähde: Canalys.

Applen viime syksynä esitelty iPhone 7 oli eniten markkinoille toimitettu puhelin edellisen vuosineljänneksen eli heinä-syyskuun aikana, kertoo tutkimusyhtiö Canalys.

iPhone 7 -puhelimia toimitettiin markkinoille 13,0 miljoonaa. Myös kakkostilan nappasi Apple, kun iPhone 6s:n toimitukset kasvoivat 7,9 miljoonaan.

Applen iPhone-mallien jälkeen suosituimpien listalla esiintyy huomattavasti edullisempia älypuhelinmalleja: Samsung Galaxy J2 Primen toimitukset ylsivät 7,8 miljoonaan ja Oppon A57:n 7,9 miljoonaan ja R11:n 7,2 miljoonaan puhelimeen heinä-syyskuussa.

Canalys mittaa nimenomaan älypuhelinten toimituksia niiden valmistajilta, ei puhelinten myyntiä loppuasiakkaille jälleenmyyjien toimesta.

Applen uusista iPhoneista iPhone 8 -mallit ehtivät myyntiin 22. syyskuuta alkaen ja neljänneksen aikana niitä ehdittiin toimittaa yhteensä 11,8 miljoonaa, eli ne edustivat neljännestä koko Applen 46,7 miljoonan iPhonen toimituksista neljänneksen aikana, kun iPhone 7 -mallit ylsivät yhteenlaskettuna yli 14 miljoonaan. iPhone 8 -puhelinta toimitettiin 5,4 miljoonaa ja iPhone 8 Plussaa 6,3 miljoonaa kappaletta. Plus-mallin toimitukset ovat Canalysin mukaan ensimmäistä kertaa maailmanlaajuisesti ohittaneet pienemmän mallin.

”Vanhempien mallien, kuten iPhone 6s ja iPhone SE, toimitukset kasvoivat kolmannella neljänneksellä”, kommentoi analyytikko Ben Stanton. ”iPhone 7:n toimitukset olivat myös vahvoja syyskuun hinnanalennuksen jälkeen. Apple kasvoi kolmannella neljänneksellä, mutta nämä vanhemmat, halvemmat mallit nostivat iPhone-toimituksia. Apple toimii nyt selkeästi malliston turvin. iPhone X:n lanseerauksen myötä sillä on nyt viisi tasoa iPhoneja ja se tarjoaa iOS:ää useammissa hintapisteissä kuin koskaan aikaisemmin. Tämä on uusi strategia Applelle. Se puolustaa aggressiivisesti markkinaosuuttaan, mutta ei vaaranna kiinteää katerakennettaan sen takia.”

Yhteensä valmistajat toimittivat älypuhelimia kolmannen vuosineljänneksen aikana 375,9 miljoonaa, joka on 5,9 prosenttia vuotta aiempaa enemmän. Samsung oli markkinajohtaja 82,2 miljoonan toimituksilla, ja koko neljännekseltä laskettuna Apple jätti edelleen Huawein taakseen, vaikka se kasvattikin toimituksiaan vahvat 17 prosenttia jo 39,1 miljoonaan älypuhelimeen. Huawein älypuhelimia ei perinteisesti löydy yksittäisten myydyimpien mallien joukosta, koska sen myynti syntyy erittäin laajan malliston turvin.

TOP5:n täydentävät Huawein tapaan kiinalaiset Oppo ja Xiaomi, joista jälkimmäinen on vaikeampien aikojen jälkeen jälleen tänä vuonna kasvanut erittäin vahvasti kasvattaen toimituksiaan myös kolmannella neljänneksellä 86,9 prosenttia 28 miljoonaan älypuhelimeen.

Yksittäisistä huippupuhelimista Galaxy Note8:n toimitukset ylsivät 4,4 miljoonaan ja Galaxy S8 -kaksikon 10,3 miljoonaan puhelimeen. Galaxy S8 -myyntiä vauhdittivat vanhempien iPhone-mallien tapaan hinnanalennukset.

Suurimpien älypuhelinvalmistajien maailmanlaajuiset markkinaosuudet heinä-syyskuussa 2017. Lähde: Canalys.

Suurimpien älypuhelinvalmistajien maailmanlaajuiset markkinaosuudet heinä-syyskuussa 2017. Lähde: Canalys.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Kuka olisikaan vielä kymmenen vuotta sitten uskonut, että listalla ei ole kotimaista puhelinvalmistajaa!.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   😂😂😂
   Kymmenessä vuodessa ehtii nykyään tapahtumaan vaikka mitä. Ei kukaan voi ennustaa mitään edes kahden vuoden päähän. Kuka olisi kaksi vuotta sitten uskonut, että Pohjois-Korealla on ydinase. Tai kuka pystyy sanomaan, että onko nykyisen kaltaista sivilisaatiota edes olemassa kahden vuoden päästä.

   • Hendriks

    Nokian olemassaolo omalla päätoimialallaan kaatui reilusti alle vuosikymmenessä!. 🙄

    Nokia on malliesimerkki maailmalla, mitä tulee emämunaukseen!. Harvan yrityksen johto on niin pihalla, että yritys häviää kuluttajamarkkinoilta täysin noin nopeasti pidettyään suurimman tekijän roolia vuosikausia!.

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Niin. Kun ei sellaisia markkinoita siihen aikaan ollut olemassa. Referenssinä toimi ehkä joku Fiskars, jonka saksia ja kirveitä myydään edelleen. Se on nyt helppo huudella, kun nykyiset suuryritykset voivat analysoida Nokian tekemiä mokia. Tietenkin niitä siellä tehtiin, mutta kun niin agresiivisesti reagoivia markkinoita ei vielä siihen aikaa ollut juurikaan olemassa samassa mittakaavassa.

     Toki jokainen forumeilla ja kommenttiosioissa pyörivä näppäimistöninja osaisi pyörittää paremmin mitä tahansa kansainvälistä suuryritystä. Ihme, kun ne ei näiltä palstoilta ja forumeilta rekrytoi johtajia noihin yrityksiin.

     • Hendriks

      ”Tietenkin niitä siellä tehtiin, mutta kun niin agresiivisesti reagoivia markkinoita ei vielä siihen aikaa ollut juurikaan olemassa samassa mittakaavassa.”

      Mahdat olla oikea ekonomisti, kun tällaisia suustasi päästät, 🙄.

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      Ad hominem?

  • Hendriks

   En usko menestykseen!.

 2. Markku

  Kasvuvauhdeista jos voi päätellä jotakin, niin Apple on parin vuoden sisällä kolmonen tai nelonen.

  • Hendriks

   Olkoot vaikka kuudes tai kahdeksas, silti vie alan voitot?. 🤔

 3. Luurix2

  Vuoden päästä voimmekin havaita että Apple on pudonnut sekä Huawein että Oppon taakse, mikä enteilee entistä parempaa kännykkävuotta 2018. 👍 😀

  • Hendriks

   https://www.androidauthority.com/global-smartphone-operating-profits-q1-2017-777468/

   ”However. Apple, who battles with Samsung at the top of the global smartphone leaderboard, took home $10.1 billion in the same period, and continues to dominate all other smartphone vendors in profitability. Apple’s profits accounted for 83.4 percent of the global industry, which is even more impressive when considering that its standing in huge markets like China and India isn’t particularly strong.”

 4. Vili

  Apple hallitsee tällä hetkellä kyllä aika suvereenisesti markkinoita, muille ei jää kuin murusia.

  • Henrik1

   Huawei menee ensivuonna ainakin toistaiseksi ohi Applen markkinaosuuden osalta ja pystyy pitämään Applen takanaan samalla lailla mitä on Samsungin ja Applen välinen ero ( %) ollut!. Tähän uskon.

 5. Hendriks

  Lista kertoo taas karua kieltään siitä, kuinka tyhmiä ihmiset ovat.

Tuoreimmat jutut