Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple haastettiin oikeuteen kaksoiskameratekniikasta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Kuvassa iPhone 7 Plussan kaksoiskamera.

Kuvassa iPhone 7 Plussan kaksoiskamera.

Israelilainen Corephotonics on haastanut Applen oikeuteen, kertoo MacRumors. Corephotonicsin mukaan Apple loukkaa iPhoneissaan neljää sen omistamaa patenttia liittyen kaksoiskameran toimintaan.

Applen iPhoneista kaksoiskameraa käytetään iPhone 7 ja iPhone 8 Plussassa sekä myös iPhone X:ssä. Corephotonicsin oikeusjutussa mainitaan puhelimista toistaiseksi Plus-mallit.

Corephotonicsin vuonna 2013 jätetyt patentit käsittelevät kahden eri polttovälin kameroilla toteutettua zoomia digitaalikamerassa, kaksi patenttia pienikokoisia telelinssikameraa sekä korkean tarkkuuden monen polttovälin kuvaamisjärjestelmää.

Corephotonicsin mukaan Apple ei ole suostunut lisensoimaan patenttien teknologiaa käydyistä keskusteluista huolimatta. Apple ei ole vielä kommentoinut asiaa.

Mielenkiintoisesti Corephotonicsia edustaa oikeusjutussa asianajotoimisto Quinn Emanuael Urquhard & Sullivan, joka on aiemmin edustanut myös Samsungia sen riidoissa Applen kanssa.

Myös Applen kaksoiskameraosaaminen pohjautuu osittain israelilaispohjalle, sillä se osti vuonna 2015 tekniikkaan keskittyneen Linx Imaging -yrityksen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Eiköhän riita ratkenne muutamalla miljoonalla, pikkurahalla!.

  • Kairaaja

   Jos tässä perää on niin muutaman miljoonan juttu tämä ei ole…

   • SANDY

    Ostavat parilla millillä tuomarin puolelleen, kuten aikaisemmissa oikeusjutuissa joissa Apple on päässyt kuin koira veräjästä, ja voivat jatkaa sitten rauhassa patenttien rikkomista

    • Luurix2

     Kiinalaiset eivät onneksi koskaan riko mitään, vahingossakaan.

    • Marko

     Heh heh Juu näinhän se menee kun Apple voittaa niin tuomarit on lahjottu. Tämä sinun Apple vihasi menee jo sairauden puolelle, että hae nyt hyvä ihminen jo apua ennenkuin on liian myöhäistä.

     • Maw83

      Ei tarvitse lahjoo kun on muuten tuomarit puolella

 2. Henrik1

  😂😁 ”Hienoa Apple”… 👏🏼!!. 😓

  • Henrik1

   Corephotonicsin mukaan Apple ei ole suostunut lisensoimaan patenttien teknologiaa käydyistä keskusteluista huolimatta.

   • Henrik1

    Applella olisi varaa maksaa hyvinkin suuren summan. Corephotonicsille!!!.
    Mutta…Apple ja ahneus. 🤔https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/cJKNFKP9?ref=ampparit:cb70&ext=ampparit

 3. Pertsa

  Patentin yksityiskohtia en tiedä, mutta itse ideahan on useita vuosia israelilaisyrityksen patenttia vanhempi. Esimerkiksi Kodak EasyShare V705 kamerassa oli tuollainen kahden linssin järjestelmä jo 2011. Zoomi oli vastaavuudeltaan 37-117 mm, kiinteä laajakulma taas 23 mm. Eikä tuokaan välttämättä ole ensimmäinen, tuli vain pienellä googletuksella vastaan. Vaikka tuon kiinteän laajakulman korvaisi lyhyen polttovälin zoomilla, niin onhan naurettava patentti.

Tuoreimmat jutut