Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Haksahditko? Feikki-WhatsAppia ladattu yli miljoona kertaa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Feikkisovellus ja aito WhatsApp vierekkäin.

Googlen Play-kaupassa leviää WhatsAppiksi tekeytyvä feikkisovellus, joka kalastelee käyttäjien tietoja. Sovellusta on ladattu jo yli miljoona kertaa.

Play-kauppa on useaan otteeseen aiemminkin kärsinyt vastaavanlaisista ongelmista, kun haittasovelluksia on päässyt livahtamaan Googlen seulan läpi. Tällä kertaa kyseessä on maailman suosituimpiin sovelluksiin lukeutuvan WhatsAppin kopio, joka on nimeltään ”Update WhatsApp Messenger”.

Sovellus on naamioitu Play-kaupassa näyttämään tismalleen samalta kuin oikea WhatsApp, ja jopa julkaisija on molemmilla sama ”WhatsApp Inc.” Käyttäjiä huijataan julkaisijan nimessä siten, että sen perään on lisätty kuluttajalle näkymätön välilyönti, jolloin sovellus näyttää erehdyttävän aidolta.

Feikkisovellus pyrki ladattuna piiloutumaan älypuhelimeen muun muassa näkymätöntä kuvaketta hyödyntäen. Avattaessa se tarjoaa klikkailtavaksi monenlaisia mainoksia ja latauslinkkejä.

Google on poistanut sovelluksen sovelluskaupastaan, mutta oikea huolenaihe on, miten tämänkaltaiset tilanteet saadaan jatkossa estettyä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Ei-Voi-Luottaa

  Tää on just tätä. Puhelimena Samsung jossa bloatwarea, sitten saa lukea uutisia siitä, että fake-appseja Google Play:ssa, jossa julkaisija nimikin on näennäisesti oikein. Olen entinen Noksu-fai ja kohta entinen Android-fani. Sen tietää sitten mikä saattaa olla seuraava puhelin ja en halua sitä edes ääneen mainita.

 2. Hendriks

  Google ja tietoturva, 👎👎👎.

  • Hendriks

   Hendriks ja kommentit, 👎👎👎.

Tuoreimmat jutut