Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Xiaomi ilmoitti MIUI 9:n päivitysaikataulusta – ensimmäisille puhelimille päivitys jo ladattavissa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Erityisesti Aasiassa suosittu Xiaomi on ilmoittanut uuden MIUI 9 -käyttöliittymänsä päivitysaikataulusta. Kyse on Xiaomin itse kehittämästä käyttöliittymästä, joka perustuu Android 7.0 Nougatiin ja on käytössä yhtiön omissa puhelimissa. Vaikka Xiaomin puhelimia ei ole Suomessa laajasti myynnissä, koskee MIUI 9:n päivitys myös niitä, jotka ovat tilanneet puhelimensa ulkomailta.

Xiaomin ilmoittaman aikataulun mukaisesti on MIUI 9 saatavilla tällä hetkellä Redmi Note 4:n, Mi Max 2:n ja Mi MIX 2:n käyttäjille. Marraskuun puolivälissä alkavassa toisessa päivitysaallossa päivitys tulee saataville myös Redmi Y1:lle, Redmi Y1 Litelle, Redmi 4:lle, Mi 5:lle ja Mi Maxille. Lopulta joulukuun aikana MIUI 9 -päivitys tuodaan muille puhelimille, joihin sisältyvät vanhemmat mallit aina vuonna 2012 julkaistusta Mi 2:sta lähtien.

Päivityksen myötä MIUI 9 muuttaa käyttöliittymän ilmettä muun muassa uusin ikonein ja animaatioin sekä parantaa toimintanopeutta pinnan alla tapahtuneiden optimointien ansiosta. Käytettävyyden osalta parannusta on puolestaan tullut esimerkiksi kotinäkymän muokkaamiseen, minkä lisäksi uutena ominaisuutena MIUI 9 tarjoaa kahden sovelluksen jaetun näytön tilan. Lisäksi Xiaomi tuo käyttöliittymän kiinalaiseen versioon joukon muita uudistuksia, joita ei kansainvälisessä versiossa nähdä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  ”Vaikka Xiaomin puhelimia ei ole Suomessa laajasti myynnissä,”

  Syystä jonka kaikki tietävät!. 🙄

  • Hendriks

   …ja se syy olen minä ” ÄLLITÄLLI Hendriks ”!. 🙄

 2. KIME1980

  Aika hyvin kun Huawein ja Samsungin kaikissa malleissa pois lukien kalleimmat näkyy olevan android 6 jonka vuoksi jää ainakin itseltäni kauppojen hyllyille. Nokian tilanne näyttää hyvälle omasta mielestä koska jo nyt on android 7 ja 8 päivitys tulossa lähi kuukausina.

  • Christian

   Se on näiden suurien valmistajien ongelma. Aivan liian paljon eri puhelimelleja. Järjettömän kallista päivittää kaikki. Joku järki pitäisi mm. Samsungilla olla että ei niitä malleja tarvitse niin älyttömästi olla. Eiköhän alta parista kymmenestä jokainen löydä sopivan. Pari vuotta sitten laskeskelin huvikseni kaikki sampan myynnissä olevat Android-puhelimet ja pääsin lähelle 100 mallia, joista sitten vielä operaattori yms. variantit. Samasta puhelimesta tehdään hieman muutettuna malleja (eri prossu tai eri kamera tai eri muistin määrä tms) ja myydään kokonaan eri mallinimellä. Ja sitten käyttispäivitykset pitää tehdä ja testata joka mallille erikseen.

 3. Kristofermeskus

  Itsellä on Xiaomi mi max 2 ja päivitystä ei ole näkynyt ….

Tuoreimmat jutut