Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iPhone X -toimitukset ja myynti alkavat perjantaina – saatavilla erittäin rajatusti myös muutamista myymälöistä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone X -värivaihtoehdot.

iPhone X -värivaihtoehdot.

Applen uusi, jo syyskuussa julkistettu iPhone X tulee huomenna myyntiin ympäri maailmaa, myös Suomessa.

Suurin osa iPhone X -älypuhelimista päätyy alkuvaiheessa ennakkotilaajille, mutta myyntiintulopäivänä valitut jälleenmyyjät tuovat pieniä eriä myyntiin myös suoraan muutamissa myymälöissään.

Operaattoreista laajimmin iPhone X:ää huomenna perjantaina 3. marraskuuta myy Telia, yhteensä seitsemässä myymälässä pääkaupunkiseudulle, Tampereella, Raisiossa ja Oulussa. Telia varoittaa, ettei sen myymälöistä tule kuitenkaan löytymään lainkaan iPhone X:ää 256 gigatavun muistilla tähtiharmaassa värissä.

DNA tuo iPhone X:ää pienen muutaman kymmenen laitteen erän myyntiin sekä Vantaan Jumbossa että Raision Myllyssä sijaitsevissa myymälöissään.

Elisa puolestaan on kertonut tuovansa 100 kappaletta iPhone X:ää myyntiin Helsingin keskustan Elisa Kulma -myymälässään.

Myös muut jälleenmyyjät tuovat mahdollisesti pieniä eriä iPhone X -puhelimia myyntiin. Liikkeellä kannattaa joka tapauksessa olla varhain aamulla myymälöiden avatessa ovensa, sillä puhelinten pienet myyntierät myytäneen nopeasti loppuun.

Verkkokauppatilauksina iPhone X:n ennustettu toimitusaika uusille tilauksille on nyt noin 5-6 viikkoa. Kaikkia jo tehtyjä ennakkotilauksia ei myöskään pystytä toimittamaan vielä huomenna, vaan toimitukset jatkuvat useimmissa tapauksissa viikosta 46 alkaen huomisen jälkeen.

iPhone X tulee myyntiin kahtena tallennusmuisti- ja kahtena väriversiona. Tallennusmuistin koon voi valita joko 64 gigatavusta, 1 179 euroa, tai 256 gigatavusta, 1 349 euroa. Värivaihtoehdot ovat tähtiharmaa ja hopea, jotka etupuolelta ovat identtiset mutta eroavat takapintansa väritykseltään.

iPhone X:n merkittävimpiä uudistuksia ovat reunasta reunaan ulottuva 5,8 tuuman OLED HDR -näyttö, sormenjälkitunnistuksen korvaava Face ID -kasvontunnistus sekä sen ohella myös animoidut emojit eli Animojit sekä muotokuvatilan etukamerassa mahdollistava TrueDepth-etukamerajärjestelmä. Takakamerassa iPhone X:ssä on aiemmista iPhoneista poiketen optinen kuvanvakain myös telelinssikamerassa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Azazel

  iPhone X on varmasti laatupuhelin :) itse en ostanut mutta venaan silti että pääsen testaamaan puhelinta

 2. Hendriks

  Harvemmin kannattaa ostaa ensimmäisten erien laitteita, 🤔.

  • Jonahan

   Joo, etenkin Kiinalaisia kannattaa ostaa vasta sen jälkeen kun komponentit on vaihdettu halvempiin. Arvosteluihin kun tietenkin kannattaa panostaa.

   • Luurix2

    Tuo koskee erityten iPhoneja, testimenestyjiä joista et kameroiden RAW-otoksia eri ISO-arvoilla löydä juuri mistään virallisesta nettimediasta, mitä nyt Focus-Numerique.com on laittanut yhden iPhone 8 Plus ”ISO 1600” jpg-hämäräkuvan ladattavaksi, olettaen että lukijat näkevät että kuvasta saa selvää vielä ISO 1600 asetuksilla vaikka EXIF-tietojen mukaan kuva oli vain ISO 400:n väreiltään valju kohinapesä.

    • Jonahan

     Ei, vaan nimenomaan tiettyjä kiinalaisia, joista osaajat tietävät, että ”kannattaa ostaa ekasta satsista, ennenkuin komponentit vaihtuvat”.

     Miten tämä avautuminen RAW-otoksista ja ISO-arvoista liittyi keskusteltuun asiaan jäi vähän epäselväksi.

     • Luurix2

      ”Miten tämä avautuminen RAW-otoksista ja ISO-arvoista liittyi keskusteltuun asiaan jäi vähän epäselväksi.”

      Se mikä löytyy rivien välistä, on totuuden siemen. Kun iPhone kameroilta ei löydy korkean ISO-arvon RAW-otoksia ladattaviksi, on merkki siitä että siellä piilee tuon kännykkäkameran rajat joita ei haluta kertoa Apple-uskovaisille. 😳 😎

     • Jonahan

      ”Se mikä löytyy rivien välistä, on totuuden siemen”

      Totuuden siemen tai ylianalysoitua bullshittiä, joka ei perustuu kuvitelmiin. Kumpikin on jokseenkin yhtä mahdollista.

      ”Kun iPhone kameroilta ei löydy korkean ISO-arvon RAW-otoksia ladattaviksi, on merkki siitä että siellä piilee tuon kännykkäkameran rajat joita ei haluta kertoa Apple-uskovaisille”

      Tämä on niin vapaata tulkintaa, että sen luotettavuus alkaa lähestyä nollaa.

      En tiedä mistä olet niitä RAW-otoksia etsinyt, mutta jos lähde oli esim. arvostelut, löytyy paljon uskottavampiakin selityksiä RAW-otosten vähyyteen kuin (vapaa lainaus) ”halutaan piilottaa rajat uskovaisilta” (joka jo itsessään sisältää useamman arveluttavan väitteen, mutta jätetään ne rauhaan). Esimerkiksi sellainen fakta, että tyypillisesti arvostelut tehdään loppukäyttäjiä silmälläpitäen. Ja tyypillisesti heitä ei kiinnosta mitä numeroita kamerasta tulee, vaan miltä lopputulos näyttää ja miten siihen päästään.

      Apple ei millään tavalla estä RAW-kuvien ottamista, App Store on pullollaan softia, joilla niitä voi ottaa, joten jos oletuksesi ”ei haluta kertoa” on totta, pitää siihen liittyä aika laaja salaliitto, arvosteluja kun on satoja ja käyttäjiä (jotka kaikki ainakin teoriassa voisivat blogata asiasta) kymmeniä tai satoja miljoonia, riippuen mistä mallista puhumme.

   • Luurix2

    Oletko kuullut lähivuosina Huawein kalleimpien kännykkämallien vioista? En minäkään, miksiköhän? Monissa muissa merkeissä iPhonen johjolla akut pullauttelevat näytöt pihalle, käyttisten päivitykset johtavat vaan ojasta allikkoon, toimivaa, käytettävyydeltään kunnon kameraa odotellaan kuin kuuta nousevaa, vaan turhaa kaikki tyynni, sillä ”dorkamaticeihin” on tyytyminen.

    • Jonahan

     En ole, kun en ole kuunnellut. Sen lisäksi asiaan hyvinkin vaikuttaa mm. yksittäisen mallin myyntimäärät ja mediaseksikkyys, kaikki missä on mukana Apple tai iPhone, tai ne voi siihen edes jotain kautta liittää nousevat uutisointiin ihan eri tavalla kuin moni muu.

     En muista merkeistä sano, kun en tiedä mihin viittaat ja niitä on satoja, mutta iPhonen kohdalla akkuongelmat ovat hyvin harvinaisia. Käyttispäivitykset eivät ainakaan yleisestijohda ”ojasta allikkoon”, päin vastoin. Ja kamerakin on ollut käytettävä jo vuosikaudet.

     Sana ”dorkamatic” ei valitettavasti löydy Jörkka-Suomi sanakirjastani.

     • Luurix2

      ”Sana ”dorkamatic” ei valitettavasti löydy Jörkka-Suomi sanakirjastani.”

      Tuo tarkoittaa että kamera päättää melkein kaikesta mitä kuvaat. Ensimmäiseksi pitäisi valita valotusaika kohteeseen sopivaksi, vaan iPhone ottaa sisällä kävelevästä ihmisestä luokkaa 1/10 sekunnin valotusajalla kuvan, mitä järkeä tuossa on? Melkein koko maailma on liikkeessä, mutta iPhone ei sitä huomaa. Oikeasta kännykkäkamerasta kyllä voi valita valotusajan ennalta Auto-ISO-asetuksella ja myös mahdollisuuden ottaa RAW-otoksia.

     • Jonahan

      ”Tuo tarkoittaa että kamera päättää melkein kaikesta mitä kuvaat”

      Se on ihan hyvä lähtökohta kun halutaan helppo kamera kuluttajille. Se on pääasiallinen kohderyhmä Applelle ja suurille Androidvalmistajille, joten on järkevää, että käyttiksen mukana kamerasofta on sen mukainen.

      Molemmille alustoille saa kolmannen osapuolen kameraohjelmia, joilla kameran asetuksia voi säätää erittäin yksityiskohtaisesti ja niistä saa myös RAW-otoksia ulos. Niille on kohderyhmänsä eikä niiden tekoa ei ole estetty. Jos käyttäjä sellaista haluaa, on se mahdollista. Suurin osa käyttäjistä *ei* halua.

  • Jonahan

   Siinä olikin ehkä nerokkain tapa kierrättää yli 3v vanhaa uutista premissillä: ”sama on todennäköisesti tapahtunut tänäänkin”.

   Klikkiotsikot ovat ihania.

Tuoreimmat jutut