Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google helpottaa Bluetooth-laitteiden paritusta Androidissa – näin toimii Fast Pair

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Fast Pairilla parittaminen onnistuu ilmestyvästä ilmoituksesta yhdellä painalluksella.

Fast Pairilla parittaminen onnistuu ilmestyvästä ilmoituksesta yhdellä painalluksella.

Google on esitellyt oman tekniikkansa muun muassa Bluetooth-kuulokkeiden parittamisen helpottamiseksi Applen vanavedessä.

Googlen Fast Pairiksi nimeämä tekniikka mahdollistaa jatkossa uusien sitä tukevien kuulokkeiden ja muiden Bluetooth-laitteiden helpon parittamisen Android-laitteiden kanssa.

Kun Fast Pair -laite tuodaan Android-laitteen lähelle, aukeaa oheisen kuvan kaltainen ilmoitus. Parittaminen hoituu suoraan ilmoituksesta yhdellä painalluksella. Käyttökokemus on näin vastaava kuin Applen AirPods-kuulokkeiden ja Applen iOS-laitteiden välillä.

Lisäksi jos Fast Pairilla Androidissa liitetylle Bluetooth-laitteelle on saatavilla oma hallintasovelluksensa, ohjaa uusi ilmoitus myös lataamaan sen Google Play -kaupasta.

Tuki Fast Pairille tulee olemaan laaja Android-laitteissa: uusi tekniikka tulee olemaan käytettävissä kaikissa Android 6.0 -versiolla ja Google Play -palveluiden 11.7-versiolla tai uudemmilla varustetuissa laitteissa.

Sen sijaan liitettävien Bluetooth-laitteiden osalta tuki on toistaiseksi kapea. Toistaiseksi ainoat Fast Pairilla paritettavissa olevat laitteet ovat Googlen omat uudet Pixel Buds -kuulokkeet ja Libratonen Q Adapt On-Ear -kuulokkeet. Plantronicsin Voyager 8200 -sarjan kuulokkeet ovat lisäksi saamassa tuen pian.

Tuen Fast Pairille voi kuitenkin odottaa yleistyvän vauhdilla tulevissa Bluetooth-laitteissa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Jaa. En nyt oikein ymmärrä, mitä iloa tästä on, mut kai tää ihan hyvä voi ollakin. Kuulokkeet nyt paritetaan kerran ja sen jälkeen ne on 1-5v paritettuna puhelimeen niin ei tästä nyt oikein mitään varsinaista hyötyä ole.

  2. Hendriks

    Ruotsalaisten kehittämä Bluetooth!. 👍

Tuoreimmat jutut