Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google-haun toiminta muuttui – näin saat jatkossa tuloksia eri alueelta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Google logoGoogle on muuttanut hakupalvelunsa toimintaa. Jatkossa hakukone tarjoaa aina oletuksena käyttäjän sijaintiin perustuvia hakutuloksia.

Tähän asti vierailemalla Googlessa eri maatunnuksilla, kuten google.fi, google.com tai google.ru, on hakutuloksia tarjottu sivuston osoitteen maatunnuksen perusteella eri alueilta. Jatkossa ei ole merkitystä, minkä Google-maatunnuksen alla hakunsa tekee – aina tarjoillaan myös paikallisia, sen hetkiseen sijaintiin perustuvia hakutuloksia.

Googlen mukaan muutos voi olla eduksi esimerkiksi matkailijoille. Esimerkiksi google.fi tarjoaa jatkossa sijainnin mukaan paikallisia hakutuloksia, olipa sitten missä päin maailmaa tahansa.

Aivan täysin mahdollisuus tehdä Google-hakuja eri alueelta kuin omasta sijainnista ei katoa: alueen vaihtaminen onnistuu jatkossa vaihtamalla aluetta asetuksista, joihin linkki löytyy Googlen etusivun alalaidasta.

Googlen mukaan joka viides haku liittyy tavalla tai toisella sijaintiin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    ”alueen vaihtaminen onnistuu jatkossa vaihtamalla aluetta asetuksista,”

    Eli asia tehdään vaikeammaksi!. 👎

  2. Ismo

    Ärsyttää tällainen automatiikka… Meillä ollaan firman yhteyksien takia aina ”ruotsalaisia”, eli pahimmassa tapauksessa sivustosta aukeaa vain ruotsinkielinen versio, tai vähintäänkin ruotsinkieliset hakutulokset ja sivustot on ekana, koska linkki WANista internetiin tapahtuu ruotsista. Pahimmillaan ”asiakasta palvellaan” joillain webbisivuilla niin hyvin, ettei -esim osoitekentässä voi vaihtaa lainkaan maata, koska webbisuunnittelija on viisaudessaan keksinyt, että maan saan selville ja täytettyä kenttään asiakkaan puolesta. No, homma tyssää yleensä siihen täysin.

Tuoreimmat jutut