Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Etsitkö uutta Android-launcheria? Lawnchair on mainio vaihtoehto

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Niin sanotut kolmannen osapuolen Android-launcherit tarjoavat älypuhelimen sisäänrakennettuun käyttöliittymään verrattuna paljon positiivista esimerkiksi muokattavuudellaan ja käyttäjäystävällisyydellään. Vähälle huomiolle jäänyt ja nyt myös Google Play -kauppaan päätynyt vaihtoehto on Lawnchair.

Lawnchair pyrkii jäljittelemään Googlen Pixel -puhelimista tuttua ja sulavaa Android-kokemusta. Parannusta esikuviinsa verrattuna se tarjoaa muokattavuudellaan. Sovellusten kuvakkeet ovat täysin kustomoitavissa, jonka lisäksi käyttäjä saa päättää muun muassa kuvakerivien määrän ja koon. Lawnchair tarjoaa lisäksi mahdollisuuden esimerkiksi muokattujen pyyhkäisyeleiden käyttämiseen, jolla on mahdollista nopeuttaa vaikkapa sovellusten avaamista huomattavasti.

Kieli poskella nimettyä Lawnchair-launcheria kehitettäessä on panostettu sulavaan käyttöön, joten käyttökokemus ei kumarra edes Pixel-puhelimista tutun Nova Launcherin edessä. Lataamista harkitsevien on kuitenkin hyvä muistaa, että Lawnchairia ei ole vielä optimoitu Android 8.0 Oreolle, joten käytössä saattaa järjestelmäversiopäivityksen jälkeen ilmetä ongelmia, joskin ne on luvattu korjata myöhemmin.

Aiemmin Lawnchair oli saatavilla vain APK-tiedostona internetin syövereistä, mutta sittemmin se on julkaistu virallisesti myös Googlen Play-kaupassa ja on nyt ladattavissa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Jos omistat oneplus puhelimen, niin ei tarvi mitään ylimääräisiä launchereita.

  • iNdo

   Eipä niitä ”tarvi” millään muullakaan puhelimella.

 2. Hendriks

  Kolmannen osapuolen launcherit – ei kiitos!. Ongelmia akunkeston yms., kanssa,.

  • Henrik1

   Tuo on kyllä totta. 🤔

  • passe

   Ylläri, että sulla taas ongelmia.

   • Henrik1

    passe.
    Minuako tarkoitit?. 🤔

 3. Elias

  Nova launcher paras kolmannen osapuolen launcheri. Täällä kommentoijat eivät selvästikään ymmärrä mistä puhuvat. Nämä launcherit ovat usein paljon kevyempiä kuin default launcherit ja saattavat nimenomaan pidentää akunkestoa.

  • nakke

   Totta. Mutta nämä apinat ovat varmaan ladanneet jotain 3D Super Ball Effect (ei siis ole olemassa juuri tuota, tietääkseni :D) launchereita. Ei siis ihme, jos on puhelimen akku on käynyt vähiin.

   • Hendriks

    Apinat?. Look who’s talking!. 😂

    Esim., suosituimman launcherin nimellä voit googlettaa esim., ”nova+battery+drain”!. 🙄

    • Elias

     Nämä tällaiset ovat olleet jotain yksittäistapauksia tai sovellusversiossa tms. ollut jotain vikaa. Googletin niin jollakin oli Novan kulutustaso 40% kun taas itselläni näyttää 0,18%. Default launcherin akun kulutusta et edes taida nähdä mistään ilman näitä (ilmeisesti sinun vihaamia) kolmannen osapuolen sovelluksia. Akunkulutukseen vaikuttaa myös se, että kuinka paljon erilaisia esim. ”widgettejä” aloitusnäytölläsi on, ja tämä sama pätee myös default launcherin kanssa.

Tuoreimmat jutut