Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

DxOMark: Samsung Galaxy Note8 nousi iPhone 8 Plussan rinnalle parhaaksi kamerapuhelimeksi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Galaxy Note8:n molemmissa takakameroissa on optinen kuvanvakain.

Galaxy Note8:n molemmissa takakameroissa on optinen kuvanvakain.

Samsungin uusi huippupuhelin Galaxy Note8 on noussut jaetulle ykkössijalle parhaaksi arvioituna kamerapuhelimena, kertoo tunnettu kameratestaaja DxOMark.

Sekä iPhone 8 Plus että Galaxy Note8 ovat saavuttaneet DxOMarkilta 94 pistettä.

Galaxy Note8:n takakamera koostuu kahdesta 12 megapikselin kamerasta, joista molemmat on varustettu optisella kuvanvakaimella. Kamera tarjoaa 2x optisen zoomin.

Kuvien osalta Galaxy Note8 nousi vielä selväksi ykköseksi, sillä se on ensimmäinen älypuhelin, joka on saanut DxOMarkilta 100 pistettä. iPhone 8 Plussan kuva-arvosana jää 96 pisteeseen. Vastaavasti videot ovat Galaxy Note8:n suhteellinen heikkous, sillä sen videoarvosana jää 84 pisteeseen verrattuna iPhone 8 Plussan 89 pisteeseen.

DxOMark kiittelee Galaxy Note8:n kuvissa erinomaista zoom-laatua, hyvää kohinanvaimennusta ja yksityiskohtien säilyttämistä, kuten myös nopeaa ja tarkkaa automaattitarkennusta. Moitteita kameraa saa rajoittuneesta dynaamiikasta sekä yleisestä värikohokohtien leikkaamisesta, kuvauskohteen taustan sumentavan boke-efektin jäämisestä toimimatta ajoittain sekä yleisistä valkotasapainovirheistä kirkkaissa ja ulko-olosuhteissa

Videokuvauksessa Galaxy Note8:n vahvuudet ovat hyvä valotus, nopea ja vakaa automaattitarkennus sekä hyvä kohinanvaimennus, valkotasapaino ja värien renderöinti. Videokuvauksessa moitteita tulee automaattitarkennuksen seurannan puutteesta normaalitilassa, varjojen ja värien kohokohtien leikkautumisesta korkean kontrastin tilanteissa sekä ylimääräisestä kuvan liikkeestä, vaikka kamera on vakaa kuvattaessa.

Koko DxOMarkin Galaxy Note8 -testin pääsee lukemaan tästä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Ape

  Ei ollu yllätys 👍

 2. Samsung4l1fe

  Ketään ei kiinnosta videokuvauksen laatu puhelimella. Note 8 on ylivoimaisesti paras valokuvauksessa! Hyvä samsung!

  • Azazel

   Ja S9:ssä sekä Note 9:ssä varmana vielä parempi kuvaus :)

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Miten niin ketään ei kiinnosta? Mulle videokuvan laatu on stillkuvien laatua tärkeämpi seikka puhelimessa ja yksi suuresti puhelimen valintaa ohjaava tekijä. Ja tämän testin perusteella Note8 olisi ehdottomasti pudonnut listalta, jos puhelinta olisin hankkimassa.

   • Ape

    Kaikilla on erilaiset tarpeet ja jokainen saa ostaa mun mielestä sellasen puhelimet jonka näkee itselle parhaaksi. Joillekin on kuvat tärkeät toisille videot.

 3. Hendriks

  Odotettu lopputulos, 👍.

 4. Henrik1

  Odotellaan vielä pian julkistettavien Huawei Mate 10 ja 10 Pro mallien DxOMark tuloksia!.

Tuoreimmat jutut