Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google Kameran saa nyt asennettua toimivana moniin Android-puhelimiin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Google Kamera logoGooglen Nexus- ja Pixel-puhelimista löytyy niiden oma Google Kamera -sovellus, jota pidetään yleisesti varsin käyttäjäystävällisenä ja laadukkaana.

Nyt Google Kamera -sovellus on mahdollista saada myös moniin muihin Android-puhelimiin ukrainalaisen B-S-G-nimimerkillä esiintyvän yksittäisen kehittäjän aloittaman työn myötä. Uuden päivityksen myötä muissakin puhelimissa toimii Google Kameran välitön laukaisu kuin myös HDR+:n tuki, RAW-kuvat ja käytössä on myös HDR+-asetusten kustomointi. Samalla toimivuutta on parannettu.

Google Kameran kanssa toimivat useimmat Qualcommin Snapdragon -järjestelmäpiirillä varustetut laitteet, joissa on Hexagon 680 DSP -digitaalisignaaliprosessori. Lisäksi Camera2-rajapinnan täytyy olla puhelimessa käytössä.

Google Kamera HDR+:n tuella toimii ainakin näissä puhelimissa: LG G6, OnePlus 3, OnePlus 3T, OnePlus 5, Xiaomi Mi 5s, LG V20 ja Essential Phone. Lisäksi Nokiapoweruserin mukaan se toimii myös Nokia 5 ja Nokia 6 -puhelimissa. Monissa Huawei- ja Samsung-puhelimissa on niiden oma, muu kuin Snapdragon-piiri, eikä toistaiseksi ladattavissa oleva Google Kamera -versio niissä toimi.

Lisäksi kannattaa muistaa, että kyseessä on yksittäisen kehittäjän suorittamasta porttauksesta. Kaikenlaisia ongelmia toiminnassa voi siis tulla eteen.

Latauslinkit Google Kameran ladattaviin versioihin löytyvät xda-developers-sivuston artikkelista. Tarjolla on tavallisen lisäksi myös erikseen Snapdragon 820 / 821 -piirillä varustetuille puhelimille optimoitu versio.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Androidin ongelmana on se, että harvemmin muut kuin puhelimen oma kamerasovellus tuottaa hyvää jälkeä!. 😕

  Moduuleita ja algoritmeja on niin paljon,.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   No kyllä se näin on. Kauppa on täynnä kaikenlaisia turhia purkkavirityksiä, mutta mikään ei voita valmistajan omaa kameraa. Ainoa piristys hieman erilaiseen tarkoitukseen on lightning camera, jolla saa otettua kuvan vaikka salamasta.

  • Luurix2

   No kyllä tämä viimeisin versio ”MGCB_7.0H_C2API_v.4.0_AllinOne_Full_Manual.apk” ainakin oli asennuksen arvoinen OnePlus 3:ssa, kun sama kohde kuvattuna puolipimeässä keittiössä antoi tuolla uudella kamerasoftalla parempilaatuisen HDR-kuvan mitä kameran oman softan HDR-kuva. Käsittämätöntä kylläkin oli se että nyt valotusaika oli 1/32 s ja ISO 1084, kun oma softa antoi 1/17 s ja ISO 2000, eli kaiken järjen mukaan tuo uuden softan kuva olisi liki 2 EV:tä pimeämmäksi valotettu vaan ei se siltä näyttänyt. Kohinaakin oli huomattavasti alkuperäistä vähemmän.

  • Luurix2

   Jotkut kameraoiden omat softat eivät kykene edes ottamaan RAW-otoksia DNG formaatissa, joten silloin noita RAW-otoksia kaipaaville jää Manual Camera, Camera FV-5 tai joku muu vastaava maksullinen softa. Nyt tämä Googlen modattu softa kykenee ottamaan RAW-otoksia ihan ilmaiseksi.

 2. Henrik1

  (HDR) ja (HDR+) tuella,mitä eroa näillä on?.

  • Luurix2

   Olisko se sitä, että Googlen oma kamera Nexus 5X:ssä antoi seuraavat arvot HDR+ kuvalle samasta kohteesta samassa valaistuksessa kuin OnePlus 3, valotusaika 1/38 s ja ISO 608, eli vielä noin yhden EV:n pimeämmäksi valotettu kuva vaikka valoisuuseroa ei silminnähden ole lainkaan? Kuvanlaadullisesti se oli vielä kirkkaasti parempi kuin OnePlus 3:en modatun Google-softan kuva.

Tuoreimmat jutut