Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applelta odotetaan yhä lisää omia piirejä: Maceihin odotetaan Applen kehittämiä suorittimia – iPhoneen muutosta modeemiin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Uusista iPhoneista löytyvä Apple A11 Bionic -järjestelmäpiiri toi mukaan Applen suunnitteleman grafiikkasuorittimen.

Uusista iPhoneista löytyvä Apple A11 Bionic -järjestelmäpiiri toi mukaan Applen suunnitteleman grafiikkasuorittimen.

Applen odotetaan jatkossa ottavan käyttöön yhä laajemmin sen omaan suunnitteluun perustuvia piirejä lukuisissa eri tuotteissaan.

Nykyisin iOS-laitteet on varustettu Applen omaa suunnittelua olevilla järjestelmäpiireillä, mutta verkkoyhteyksistä vastaavat piirit tulevat Inteliltä ja Qualcommilta.

Japanilaisen talousjulkaisun Nikkein lähteet ja haastattelemat asiantuntijat Applen kehittävän jo täydellä vauhdilla myös omia modeemipiirejään.

Toinen erittäin merkittävä muutos Applen tulevissa tuotteissa voi olla Mac-tietokoneiden vaihtaminen myös ARM-pohjaisiin suorittimiin, jollaiset ovat olleet käytössä iOS-laitteissa jo alusta asti. Applen uusien iPhone-mallien uusi Apple A11 Bionic -järjestelmäpiiri yltää raa’assa suorituskyvyssä jo samalle tasolle kuin jopa Applen kannettavat MacBook Pro -tietokoneet.

Macien siirtymistä ARM-pohjaisiin suorittimiin on odotettu jo vuosia eikä se välttämättä aivan heti ole tapahtumassa vieläkään. Nyt suorituskyvyn puolesta Applen ARM-järjestelmäpiirit kuitenkin näyttäisivät yltävän jo riittävälle tasolle – erityisesti, kun verrattuna iPhoneen suunniteltuun piiriin voitaisiin Maciin tuleva piiri suunnitella vielä vahvemmin suorituskyky edellä suuremmalla virrankulutuksella kuin mitä iPhonessa on mahdollista.

iPhonen modeemipiirin osalta Apple haluaisi todennäköisesti erityisesti eroon Qualcommista, jonka kanssa Apple käy oikeustaistoa patenttikorvauksiin liittyen. Applen näkemyksen mukaan Qualcomm käyttää hyväksi hallitsevaa markkina-asemaansa ja yrittää näin nyhtää patenteista ylisuuria korvauksia. Myös modeemipiireissä vaihdoksen Applen omaan teknologiaan uskotaan olevan ainakin vielä kahden vuoden päässä.

Nikkein lähteiden mukaan Apple työskentelee myös uuden näyttöä ohjaavan piirin kanssa. Se integroisi yhteen kosketus-, sormenjälkitunnistus- ja näyttöohjaustoiminnot.

Uudessa A11 Bionic -piirissä Applen oma piirisuunnittelu otti jälleen yhden askeleen ensimmäisen Applen suunnitteleman grafiikkasuorittimen myötä.

Yhteensä Applella on julkisestikin avoinna 200 uutta työtehtävää liittyen sen omaan piirisuunnitteluun.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Odotettu suuntaus, 👍.

    • Opportunisti

      Turhake.

Tuoreimmat jutut