Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tulevien Google Pixel 2 -puhelinten teknisistä tiedoista uusi paljastus – mukana eSIM

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Pixel 2 XL Just Black.

Pixel 2 XL Just Black.

Google tulee julkistamaan uudet Pixel 2 -puhelimensa muiden uusien laitteidensa, kuten Google Home Mini -älykaiuttimen ja uuden Daydream View -silmikon, kanssa ensi viikon keskiviikkona 4. lokakuuta.

Android Authority -sivusto on nyt paljastanut lähteeltään saamiaan tietoja uusien Pixel 2 ja Pixel 2 XL -puhelinten teknisistä ominaisuuksista.

Mielenkiintoisin uusi tieto paljastuneessa teknisessä listauksessa on uusien Pixel-puhelinten eSIM. Kyse on integroidusta SIM-kortista, jollainen on nähty esimerkiksi myös Apple Watch Series 3:n uudessa mobiiliverkkoja tukevassa versiossa. Uusista Pixeleistä näyttää tulevan ensimmäiset merkittävät älypuhelimet eSIMillä varustettuna. Valitettavasti tämä saattaa tarkoittaa myös, etteivät puhelimet tule olemaan käytettävissä suomalaisoperaattoreilla, jotka eivät vielä laajempaa eSIM-tukea ole millekään laitteelle toistaiseksi tuoneet. Yksityiskohdat kuitenkin selviävät vasta myöhemmin.

Jo pitkään on tiedetty uudesta puhelinkaksikosta Pixel 2 XL:n tulevan etupuolen laajemmin kattavalla näytöllä, kun taas Pixel 2 jatkaa designiltaan vielä enemmän samoilla linjoilla kuin edeltäjänsä. Uusissakin Google-puhelimissa aiempien paljastusten perusteella takapinnasta yläosa on edelleen lasia.

Lisäksi on tiedetty jo molemmista edelleen löytyvän vain yksi kamera niin edestä kuin takaa. Google ei siis ole lähdössä mukaan kaksoiskameroihin toisin kuin lähes kaikki muut. Uutuuksien kameroita Google nimittää ”Pixel-kameroiksi”. Aiempi toinen huhu kertoi, että kamera olisi saamassa muiden valmistajien kaksoiskamerapuhelimia vastaavan kuvauskohteen taustan sumentavan muotokuvatilan, jonka syvyystarkennus Pixeleissä olisi toteutettu ohjelmistollisesti ilman toisen kameran apua. Nyt uuden vuodon mukaan Pixeleissä on myös Google Imaging -piiri.

Pixel 2 Kinda Blue.

Pixel 2 Kinda Blue.

Jo aiemmin on tiedetty myös tulevien Pixel 2 -puhelinten saavan Active Edge -toiminnon, joka perustuu puhelinten kyljiltä löytyviin puristuksen tunnistaviin antureihin. Puristamalla puhelinta voi suorittaa erilaisia toimintoja, esimerkiksi avata Google Assistant -avustajan.

Molemmista uusista Pixeleistä on myös jätetty pois perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Sen sijaan kaksikko tulee stereokaiuttimilla varustettuna.

Yhtenä mielenkiintoisena tietona puhelinten kanssa Googlen kerrotaan tarjoavan rajoittamattoman Google Drive -tallennustilan aina vuoteen 2023 asti.

Pixel 2:n ja Pixel 2 XL:n tekniset tiedot

 • Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
 • Pixel 2 XL:ssä QHD -tarkkuuden näyttö laajalla väriskaalalla ja kaarevalla Gorilla Glass 5 -lasilla, Pixel 2:ssa Full HD -tarkkuuden näyttö Gorilla Glass 5 -lasilla
 • Pixel-kamerat, optinen kuvanvakain ainakin takakamerassa, Google Imaging -piiri
 • 64 tai 128 gigatavua tallennusmuistia
 • Stereokaiuttimet, ei 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää
 • IP67-luokiteltu pölyn- ja vedenkesvyys
 • Active Edge -puristustunnistus
 • eSIM
 • Pixel 2 XL:ssä 3 520 milliampeeritunnin akku, Pixel 2:ssa 2 700 milliampeeritunnin akku

Alla kaksi Pixeleistä vuotanutta vanhempaa kuvaa. Verrattuna tuoreempiin virallisiin lehdistökuviin yllä, nähdään näissä kuvissa vielä kamera ja kuvausvalo takana toisinpäin kuin ne lopulta tulevat olemaan.

Pixel 2. Evan Blassin vuotama kuva.

Pixel 2. Evan Blassin vuotama kuva.

Googlen uusi suurempi Pixel XL 2. Android Policen aiemmin julkaisema kuva.

Googlen uusi suurempi Pixel XL 2. Android Policen aiemmin julkaisema kuva.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Eli ei tule Suomeen, jos suomalaisoperaattoreilta kysytään!.

Tuoreimmat jutut