Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applelta vihdoin oma skanneritoiminto – eikä aivan moitteeton

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

App Store -sovelluskaupassa on dokumenttien skannaamista varten jos jonkinlaista sovellusta. Nyt Apple on vihdoin julkaissut myös oman, iOS 11 -käyttöjärjestelmäversioon sisäänrakennetun skannerinsa, jota se kutsuu nimellä dokumenttikamera.

Mielenkiintoisesti dokumenttikamera on piilotettu varsin taidokkaasti, ja sitä käyttääkseen on ensin avattava Muistiinpanot-sovellus. Sekä iPadeilla että iPhoneilla vanhan tai uuden muistiinpanon yhteyteen näppäimistön yläpuolelle ilmestyy plus-merkki, jota koskettamalla saa esiin myös dokumenttikameran. Se tarkentaa automaattitilassa itse skannattavaan paperiin, tekee tarvittavat rajaukset ja ottaa kuvan, tai yrittää ainakin.

Pikaisen testauksen perusteella dokumenttikameralla on kuitenkin ongelmia kuvan automaattisen rajaamisen kanssa. Paperin reunat jäävät herkästi rajauksesta ulos, jolloin koko dokumentti ei skannaudu. Tietenkin myös manuaalinen rajaaminen ja kuvaaminen on mahdollista, jolloin kaikki toimii mainiosti, joskin nopeampiakin vaihtoehtoja sovelluskaupasta löytyy. Skannattaessa on myös mahdollista valita värillisen, mustavalkoisen tai harmaasävyisen kuvan välillä, ja onnistuupa dokumenttikameralla reunahuomautustenkin lisääminen.

Applen dokumenttikamera on nyt saatavilla ja käytettävissä viimeisimmän iOS-päivityksen mukana.

Automaattirajaus jättää vielä toivomisen varaa.

Manuaalisesti kaikki toimii kuitenkin paremmin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Aarne666

  Tarkotuksella laitettu vaalea liina kuuviin, onpa ihme että rajaus ei ole täydellinen. Yrittäkää parempaa

  • Markus Lehtiniitty

   Tuntuu tuo olevan muita heikompi monessa eri tilanteessa. Itse nappasin nuo kuvat. Lähinnä jos tausta on todella tumman värinen, tuntuu tuo Applen toimivan paremmin. Monella muulla skannerilla ei ole ongelmia vaaleammalla taustallakaan.

 2. Jp

  No mun iphone 7 plus ios 11.01 ei näppäimistöön tule tommoisia nappuloita

  • Hendriks

   ”Mielenkiintoisesti dokumenttikamera on piilotettu varsin taidokkaasti, ja sitä käyttääkseen on ensin avattava Muistiinpanot-sovellus.”

   🤔.

 3. Hendriks

  Missä tiedostomuodossa nämä tallentuvat?.

  • Hendriks

   MPEG?.

Tuoreimmat jutut