Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

14 000 dollarin tietoturvapuhelimen tekijä yllättää taas – tällä kertaa lohkoketjuperustaisella 999 dollarin puhelimella ja all-in-one-tietokoneella

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Sirin Labs, joka toi aiemmin myyntiin 14 000 dollaria maksaneen tietoturva edellä markkinoidun Solarin-puhelimen, suunnittelee nyt historiansa toista puhelinta. Sirin Labs tunnetaan keräämästään 72 miljoonan dollarin rahoituskierroksesta, jonka jälkeen markkinoille tuotua puhelinta myytiin tiettävästi vain noin alle tuhat kappaletta.

Tällä kertaa toisella puhelimella hintaa pitäisi olla huomattavasti vähemmän – tavoitehinta on 999 dollaria – ja puhelin on Sirinin mukaan ensimmäinen lohkoketjujen aikakauden älypuhelin. Lohkoketjuteknologian teki alun perin tunnetuksi bitcoin. Sirin Labs aikoo myös nostaa rahoitusta ICO-polettimyynnissä (token sale), jotka ovat yleistyneet lohkoketjuyritysten rahoituskanavana nopeasti tämän vuoden aikana.

Sirinin uudet lohkoketjulaitteet, puhelin ja tietokone, ovat saaneet Finney-nimen maailman ensimmäisen bitcoin-kaupan tekijän Hal Finneyn mukaan. Sirinin mukaan Finney-laitteet tulevat muodostamaan itsenäisen lohkoketjuverkon, joka perustuu IOTA Tangle-teknologiaan ja Sirin Labsin turvallisuusekosysteemiin. Laitteissa tulee olemaan Androidiin perustuva Sirin Labsin Shield OS -käyttöjärjestelmä. Käyttöjärjestelmä kerrotaan suunnittelun lohjoketjusovelluksille, kuten sisäänrakennetulle kryptovaluuttalompakolle, turvalliselle pääsylle markkinapaikoille, salatuille yhteyksille sekä P2P-resurssienhallintaan. Koko toiminta tulee perustumaan SRN-tokeneihin, joita tulevassa polettimyynnissä tullaan myymään.

Sirin Labsin hahmotelma suunnitellusta Finney-puhelimesta.

Sirin Labsin hahmotelma suunnitellusta Finney-puhelimesta.

Lohkoketjuteknologian mahdollistamista asioista annetaan lukuisia esimerkkejä. Esimerkiksi Finney-laitteet voivat käyttää toistensa yhteyksiä. Näin esimerkiksi ulkomailla puhelin voi kytkeytyä verkkoon toisen, paikallisen käyttäjän Finney-puhelimen kautta. Samoin laitteiden laskentateho lepotilassa on mahdollista hyödyntää ja muuntaa rahaksi. Vielä erikoisempi ja käytännössä vaikeammin toteutuva esimerkki on lisävirran saaminen toisilta Finney-käyttäjiltä oman laitteen akkuun. Kaikki nämä tulevat mahdollisiksi Finneyn mahdollistamien nopeiden, kuluttomien mikrotransaktioiden eli käyttäjältä toiselle tapahtuvien pikkumaksujen myötä.

Sirin Labs aikoo julkaista ohjelmistonsa avoimena koodina ja tarjota Finney-arkkitehtuuria ja ohjelmistoalustaa myös muille laitevalmistajille.

Finney-puhelimesta löytyy myös erikoista turvatekniikkaa, kuten Sirinin kehittämä hyökkäyksenestojärjestelmä, mahdollisuus kolminkertaiseen tunnistautumiseen (biometrinen, lukituskuvio, käyttäytyminen) sekä oma fyysinen kytkimensä kryptovaluuttalompakon aktivointiin.

Perinteisemmän tekniikkansa osalta Finney-puhelimessa pitäisi olla 5,2 tuuman näyttö QHD-tarkkuudella, 16 megapikselin pääkamera, 12 megapikselin laajakulmainen etukamera, 8 gigatavua RAM-muistia, 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia sekä Wi-Fi 802.11ac ja Bluetooth 5.0 -yhteydet. Hahmotelmakuvissa nähdään puhelin, jossa näyttö kattaa lähes koko etupuolen.

Sirinin all-in-one-tietokone puolestaan tulee olemaan varustettu 24 tuuman 2K-näytöllä, biometrisillä sensoreilla, 8 gigatavun RAM-muistilla, 256 gigatavun tallennusmuistilla sekä Wi-Fi 802.11ac -yhteydellä. Kyse on niin sanotusta ”tyhmäpäätteestä”, joka saa laskentatehonsa verkon kautta. Laskentatehoa voivat tarjota muut Finney-verkoston laitteet tai pilvipalvelu. Tietokoneen tavoitehinta on 799 dollaria.

Sirin Labsin tuleva token sale eli polettimyynti tulee jakautumaan eri tahoille – 40 prosenttia jaettavista SRN-tokeneista saavat mukaan myyntiin ostajina lähtevät. 10 prosenttia menee yhteistyökumppaneille, 10 prosenttia Sirin Labsin perustajille ja tiimille, 5 prosenttia kulujen kattamiseen sekä 35 prosenttia Sirin Labs -yritykselle.

Sirin Labsin Finney-all-in-one-tietokone.

Sirin Labsin Finney-all-in-one-tietokone.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Ei tule koskaan myyntiin!.

  • Hendriks

   En tule koskaan viisaaksi!.

 2. Tarkkana nyt

  Asiaa! Näitä odotellessa.. Tietoturvaan ei kyllä täyttä luottamusta tällä hetkellä ole vaikka parhaat virustorjunnat ja vpn käytössä. Ilman näitä en kyllä paljoa koneella ja puhelimella uskaltaisi ainakaan maksuja suoritella. Jos ei muuta niin kaikille väjintään ilmainen virustorjunta käyttöön! http://virustorjunta.biz/ilmainen-virustorjunta/ on paras lista, minkä olen löytänyt. Haitallinen urkinta ja seuranta noilla tuskin katoaa ennen kun on myös vpn käytössä.

Tuoreimmat jutut