Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen hylkäämä grafiikkapiirisuunnittelija myydään kiinalaistaustaiselle sijoittajalle 550 miljoonalla punnalla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Brittiläiselle Imagination Technologiesille koittivat vaikeammat ajat, kun yhteistyö Applen kanssa päättyi. Huhtikuun alussa annettu ilmoitus Apple-yhteistyön päättymisestä romautti Imaginationin osakekurssia yli 70 prosentilla.

Julkisesti Lontoon pörssiin listattu Imagination Technologies asetti itsensä käytännössä myyntiin Apple-ilmoituksen jälkeen. Perjantaina pörssin sulkeuduttua kiinalaistaustainen pääomasijoittaja Canyon Bridge kertoi diilistä, jossa se tarjoaa Imaginationin osakkeesta 1,82 puntaa eli 42 prosenttia päälle perjantain päätöskurssin. Yhteensä kauppahinta olisi näin 550 miljoonaa puntaa, noin 620 miljoonaa euroa. Vuoden 2012 huippukurssista nyt tehty tarjous on kuitenkin vain reilun neljäsosan verran.

Apple lopetti yhteistyön Imaginationin kanssa, koska se otti nyt käyttöön uudessa iPhone 8 ja iPhone X -puhelimista löytyvässä A11 Bionic -piirissään itse suunnittelemansa grafiikkasuorittimen. Jo aiemmin Apple oli lisännyt oman kustomointinsa määrää Imaginationin kehitystyön päälle.

Imaginationin nyt ostamassa oleva Canyon Bridge koki juuri vajaat pari viikkoa sitten vastoinkäymisen, kun Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump päätöksellään esti yhdysvaltalaisen Lattice Semiconductorin oston kansallisen turvallisuuden näkökohtiin vedoten. Canyon Bridge oli valmis ostamaan yhdysvaltalaisen Latticen 1,3 miljardilla dollarilla.

Canyon Bridgen Imagination-ostotarjous ei sisälläkään sen Yhdysvalloissa sijaitsevaa MIPS-suorittimiin keskittyvää yksilkkä, joka myydään samassa yhteydessä 65 miljoonalla dollarilla yhdysvaltalaiselle Tallwood Venture Capitalille.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Trump on täysi vitsi, 👎.

Tuoreimmat jutut