Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Xiaomilta harppaus nykyaikaan – langaton lataus tulossa ensi vuonna?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Langaton lataus on viime vuosina noussut tärkeäksi valtiksi mobiilimaailmassa. Applenkin uudet mallit tukevat vihdoin tämä ominaisuutta, ja nyt leikkiin on mitä todennäköisemmin ryhtymässä myös kiinalainen Xiaomi.

Xiaomi liittyi hiljattain Qi-standardia kehittävään WPC-konsortioon, josta voidaan päätellä, että langaton lataaminen kiinnostaa myös Kiinanmaalla. Varsinaista ilmoitusta asiasta Xiaomi ei, ainakaan vielä, ole tehnyt, mutta yhtiön tiedot löytyvät WPC.n jäsenlistalta.

Apple liittyi samaiseen konsortioon helmikuussa, ja uusimmat piakkoin julkaistavat iPhonet tukevat langatonta latausta. Näin ollen voitaneen kohtalaisella varmuudella sanoa, että Xiaomin ensi vuoden Mi 7 -lippulaivamallin voi ladata langattomasti. Virallista varmistusta asiaan ei kuitenkaan vielä ole.

Qi-tekniikalla lataaminen tapahtuu erillisellä alustalla, jolle asetettu, kyseistä teknologiaa tukeva laite latautuu automaattisesti.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut