Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tiesitkö tätä: Google poistaa Android-varmuuskopiosi, jos et käytä laitettasi hetkeen

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Android 6.0 Marshmallow ja siitä uudemmat ohjelmistoversiot mahdollistavat muun muassa wi-fi-salasanojen, lokitietojen ja asetusten varmuuskopioinnin helpottaen näin uuden Android-laitteen käyttöön ottamista. Harva kuitenkaan tietää Googlen asettamasta takarajasta, joka nousi esille, kun erään käyttäjän tiedostot poistettiin tämän tietämättä. Asiasta kertoo muun muassa Android Authority.

Google poistaa automaattisesti varmuuskopiot laitteelta, jota ei käytetä hetkeen, tarkemmin sanottuna 60 päivään. Käytännöstä kerrotaan Google Driven tuki-sivustolla, mutta useimmiten varmuuskopioita tehtäessä asiasta ei mainita.

Google ei tietenkään poista tietoja täysin ilmoittamatta, sillä jos vaikkapa puhelin on pois päältä kaksi viikkoa, ilmestyy Google Driveen varmuuskopioiden oheen laskuri, joka kertoo kuinka kauan armonaikaa on jäljellä. Laskurin saa kuitenkin nollattua vain käyttämällä laitetta, jolla varmuuskopiot on tehty, pelkkä Drivessä vieraileminen ei siis auta asiaa. Tämä saattaa johtaa ikäviin seurauksiin, mikäli esimerkiksi hajonnutta älylaitetta ei heti paikalla pysty vaihtamaan uuteen, varmuuskopioiden pelastaminen nimittäin ei muuten onnistu.

Yleisestä toiveesta huolimatta Google ei ole toistaiseksi tarjonnut Driven lisäksi muuta tallennuspaikkaa Androidin varmuuskopioille.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Dirve?. 🤔 Kaksi kuukautta on kyllä lyhyt aika!. 👎

    Tosin itse en ole koskaan käyttänyt näitä varmuuskopiohömpötyksiä!.

    • Hendriks

      Minulle riittä kun itshömpötyse olen täys!. 👎

Tuoreimmat jutut