Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Videolla: mies teki iPhone 7:ään itse perinteisen kuulokeliitännän

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone 7:n pohjasta ei tavallisesti löydy 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää.

iPhone 7:n pohjasta ei tavallisesti löydy 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää.

Apple jätti iPhone 7 -puhelimistaan pois perinteisen 3,5 millimetrin kuulokeliitännän, mikä ei kaikkia miellyttänyt.

Harva kuitenkaan ryhtyi tuumasta toimeen samalla tavalla kuin Scotty Allen, joka muokkasi iPhone 7 -puhelimeen itse kuulokeliitännän jälkikäteen.

Aivan ongelmitta tai uhrauksitta muutostyö ei onnistunut. Työstettäessä hajosi kolme puhelinta ja lisäksi vielä näyttöjä ja muita komponentteja. Aikaakin kului neljä kuukautta. iPhonen sisältä akkua ja värinämoottoria jouduttiin siirtämään, minkä lisäksi iPhonen sisälle jätetty aukko ilmapuntarin toiminnan takaamiseksi sai väistyä lisätyn kuulokeliitännän tieltä. Kuulokeliitännän yhdistämiseksi Lightning-liitäntään vaadittiin myös melkoista säätöä ja omaa suunnittelua.

Lopulta iPhone 7:ssä oli kuitenkin toimiva kuulokeliitäntä.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. qwe

  Applen ja muiden valmistajien on kehitettävä puhelimiaan eteenpäin ja kuulokeliitännän poistaminen on osa sitä. En ymmärrä miksi ihmiset valittavat. Kaikki saisivat siirtyä käyttämään langattomia kuulokkeita.

  • Hendriks

   Miksi?. 🙄 Eihän kaikki ole siirtyneet käyttämään langattomia latureitakaan!. (ja hyvä niin.).

   • mobile

    ei tarvii siirtyä mutta itse käytän mieluummin langattomia kuulokkeita ku ne on mukavemmat käyttää 😊 langattomaa laturia en oo koskaan käyttäny

  • Mikko

   Mistä lähtien ominaisuuksien karsiminen ja yhteensopivuuden pienentäminen on ollut hyvä asia tai kehityksen menemistä eteenpäin? No, tyypillistä omenalogiikkaa tämäkin…

   • akzuh

    Itse en ole kaivannut kuuloke liitäntää, langattomuus on vapautta. Mutta toki ominaisuuksien karsiminen on tyhmyyttä.

    • Hendriks

     Eikö nimenomaan valinnanvapaus olekaan vapautta?. Langalliset ja langattomat ratkaisut ovat samaan aikaan mahdollisia!.

    • Mikko

     Itsekin käytän langatonta yhteyttä kun voin, mutta se ei ole läheskään aina mahdollista. Varsinkin kun en käytä vain yhtä tai muutamaa laitetta. Siksi AUX liitäntä on aidosti vapautta, koska lähes joka laitteeseen pääsee sillä kiinni.

  • Ink-stressaaja

   Kaikkia ei kiinnosta ajatus yhdestä säännöllisesti latausta tarvitsevasta laitteesta lisää. Lisäksi hyvät langattomat kuulokkeet ovat hintavampia kuin vastaavat langalliset.

   Omasta puolestani ottaisin silmää räpäyttämättä luurin jossa on kuulokeliitännän ja siihen liittyvän elektroniikan verran lisää kokoa muiden ominaisuuksien kompromissien välttämiseksi, kuin marginaalisesti pienemmän laitteen ilman kuulokeliitäntää.

   • Mikko

    Jep, tästä laitteen ohuudesta sen verran että en ymmärrä, miksi puhelimesta pitää tehdä mahdollisimman ohut. Koska tahansa ottaisin nykyisen puhelimen 2-3mm paksumpana, jotta siihen mahtuisi oikeasti iso akku. Painoa se ei tuo juurikaan lisää.

 2. Jani

  Entäs miten liität AUX liitäntään ilman johtoa, vaikkapa autossa? Adapterilla? Ei hemmetti.
  Näitä esimerkkejähän löytyy.

  • SJ

   Ei liitetä, musiikkia soitetaan autossa C-kasetilla niin kuin te jämähtäneet toivoisitte.

   • Matti#2

    Niinpä. Osta uusi auto, uusi vahvari, uusi sejase. Kehitystä nääs. No ei todellakaan. Bluetooth vie enemmän akkua ja äänessä on häiriöitä ja äänenlaatu on huonompaa. Ja se on sinusta kehitystä?

    • Voihan sen uuden phonen jättää ostamatta, jos ei samalla ole varaa siihen uuteen be ariin

 3. LiQuiD

  Kunnes Bluetooth teknologia pärjää äänenlaadussa johdolliselle , ei 3,5mm audioliitännän karsiminen pois ole kehitystä. Meistä jotkut tykkäävät kuunnella musiikkia mahdollisimman häviöttömästi äänenlaadusta tinkimättä. Toki, varmasti isolle osalle tällä ei ole merkitystä.

 4. 3013

  Samaa valitusta kuuli aikoinaan kun Applen koneista poistettiin ensimmäisinä cd/dvd-asemat. Onko vielä joku joka kaipaa niitä takaisin? :D

  • Matti#2

   Aika useinkin, varsinkin imacissä, missä painon pudottaminen on merkityksetöntä. Kirjastosta tulee lainailtua leffoja.

  • Ink-stressaaja

   Kyllä pöytäkoneessa optista asemaa tulee käytettyä säännöllisen epämääräisesti CD-levyjen rippaamiseen. Kaikki maailman musiikki ei kuitenkaan vieläkään löydy streamauspalveluista.

 5. Huonoäänenlaatu

  Valitettavasti langattomat kuulokkeet eivät vastaanota musiikkia yleensä häviöttömästi vaan pakattuna häviöllisesti. Ja jos musiikki on jo häviöllisessä muodossa niin äänenlaatu heikkenee entisestään uudelleen pakkaamalla. Piuhalla äänenlaatu ei käytännössä muutu siirrossa.

Tuoreimmat jutut