Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Garmin IFA-messuilla: lukuisia uutuuksia ja päivityksiä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Myös puettavista älylaitteista tuttu Garmin oli mukana IFA-messuilla. Uutuuslaitteita julkistettiin kaiken kaikkiaan kolme: vívoactive 3, vívomove HR ja vívosport activity tracker.

Vívoactive 3 tähtää älykellojen eliittiin

Vívoactive 3 on täysiverinen älykello, joka seuraa suursuosioon noussutta vívoactive HR -laitetta viime vuodelta. Ehkä kiinnostavinta julkistuksessa on, että se tukee ensimmäisenä laitteena yhtiön omaa lähimaksuominaisuutta, Garmin Payta. Se toimii esimerkiksi Visan ja Mastercardin luottokorteilla ja on saatavilla alati kasvavan pankkikirjon asiakkaille. Garmin Pay kerryttää myös bonuspisteitä ja muita vastaavia etuuksia, aivan kuten perinteisempi korttimaksaminenkin.

Vívoactive 3:ssa on Garmin Chroma -kosketusnäyttö ja uusi Side Swipe -käyttöliittymä, jonka ansiosta fyysisiä navigointinäppäimiä ei enää tarvita. Muiden Garminin huippumallien tavoin uutuus sisältää GPS:n ja viikon valmiusajan, joka tosin lyhenee 13 tuntiin GPS:n ollessa päällä. Lisäksi laite on luonnollisesti vedenkestävä ja mittaa muun muassa käyttäjänsä sykettä ja stressitasoa pitkin päivää.

Puhelimeen yhdistetyllä vívoactive 3:lla voi muun muassa vastata sosiaalisen median viesteihin, puheluihin ja jopa sähköposteihin. Tämä onkin ensimmäinen kerta, kun Garminin älykellolla on vastaavaan pystytty.

Mustan tai valkean, ruostumattoman Vívoactive 3:n suositushinta pyörii 250 euron paikkeilla, kun taas mustasta liuskekivivariantista saa pulittaa muutaman kympin enemmän.

Vívomove HR, tyylikäs hybridiälykello

Alkuperäisen vívomoven tyylikäs manttelinperijä, vívomove HR, sisältää edeltäjäänsä nähden huomattavasti enemmän ominaisuuksia, kuten vaikkapa sykkeenmittauksen. Niin kutsuttujen hybridiälykellojen suosio on kasvussa, ja vívomove HR on kategorian ensimmäinen Garmin-laite, joka tulee kosketusnäytöllä.

Analogisen kellotaulun alareunassa on pieni näyttö, joka aktivoituu vain rannetta käännettäessä säästäen näin akkua. Valmiusaika uutuuskellolla on kaksi viikkoa, tai viitisen päivää ”älytilassa”, jossa laite ilmoittaa uusista viesteistä tai sosiaalisen median päivityksistä. Ilmoitusten lisäksi kellolla voi hallinnoida älypuhelimen musiikkisoitinta.

Vedenkestävä vívoactive HR mittaa muun muassa käyttäjänsä askeleet, liikunnan intensiivisyystason sekä portaiden nousun, ja sisältää esiasennettuna harjoittelua helpottavia profiileja esimerkiksi juoksuun ja voimaharjoitteluun.

Vívomove HR:stä julkaistaan kaksi versiota: Sport, jonka rannehihna on silikoninen, maksaa noin 180 euroa, ja teräksinen Premium nahkahihnalla ja 270 euron hintalapulla.

Vívosport-urheiluranneke on täynnä ominaisuuksia

Urheilurannekkeeksi luokiteltavassa, erittäin hyvin varustellussa vívosport-laitteessa on muun muassa Garmin Chroma -värikosketusnäyttö, GPS ja Garmin Elevate -sykkeenmittaus, jonka avulla käyttäjä voi seurata omaa fitness age -ikäänsä.

Sisäänrakennettuna löytyy ohjelmat monenlaiseen harjoitteluun juoksusta pyöräilyyn, ja samalla hoituu stressitason mittaaminenkin. Vívosport on luonnollisesti vedenkestävä ja akku kestää yhdellä latauksella noin viikon, tai 8 tuntia GPS päällä.

Päivityksiä vanhempiin laitteisiin

Uutuuksien lisäksi Garmin julkisti myös uusia ominaisuuksia fenix 5 -tuotteille ja Forerunner 935:lle. Päivityksen jälkeen laitteet pystyvät seuraamaan esimerkiksi intervallitreenejä ja voimaharjoittelua pitäen kirjaa muun muassa sarjojen määrästä ja lepoajoista. Lisäksi käyttäjät voivat nyt luoda uusia harjoitusohjelmia Garmin Connect -palvelun avulla. Aktiivisimmille treenaajille paras uutinen lienee, että ohjelmien valmistelu onnistuu jatkossa myös Garmin Connect -älypuhelinsovelluksella.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut