Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

HTC:n ilonaiheet vähissä – taas tappiota yli 60 miljoonan euron edestä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

HTC U11 Sapphire Blue -värissä.

HTC U11 Sapphire Blue -värissä.

Taiwanilaisen älypuhelinvalmistajan HTC:n tulos on ollut tappiolla muutamaa harvaa pokkeusneljännestä lukuun ottamatta jo viitisen vuotta. Meno jatkui samoissa merkeissä myös huhti-kesäkuussa.

HTC:n liikevaihto laski nyt 15 prosenttia 16,1 miljardiin Taiwanin dollariin, eli reiluun 450 miljoonaan euroon. Liiketappiotaan HTC onnistui supistamaan selvästi, 4,2 miljardista 2,2 miljardiin Taiwanin dollariin, mutta sekin vastaa yhä yli 60 miljoonaa euroa. HTC ei ole lähelläkään nolla- saati voitollista tulosta, kun liikevoittomarginaali oli -13,6 prosenttia. Nettotulos oli 1,95 miljardia Taiwanin dollaria tappiolla.

HTC:n uuden U11-lippulaivaälypuhelimen toimitukset alkoivat toukokuussa. Sen vetämänä myynti verrattuna alkuvuoteen kasvoi 11 prosenttia, minkä lisäksi HTC kertoi myös kulujensa pienentyneen 6,5 prosentilla.

On vaikea nähdä, miten HTC saa taloudelliset ongelmansa ratkottua. Sen liiketoiminnan bruttokate on viimeisen vuoden heilunut 10-16 prosentissa ja oli nyt 13,7 prosenttia, mikä on aivan liian alhainen taso kattamaan HTC:n liiketoiminnan muita kuluja. HTC saa siis keskimäärin myymistään tuotteista liian vähän katetta tai toisaalta sen myynnin ja markkinoinnin, tuotekehityksen ja yleishallinnon kulut ovat liian suuret myyntiin nähden. Hintojen nostaminen tai kulujen leikkaaminen tiukasti kilpailluilla älypuhelinmarkkinoilla johtavat kuitenkin vääjäämättä myynnin heikkoon kehitykseen, joten HTC:n tilanne vaikuttaa lähes mahdottomalta umpikujalta.

Huhti-kesäkuun neljännes oli HTC:lle hieman parempi, kiitos U11:n lanseerauksen, mutta tilanteen ja tuloksen voi odottaa jälleen heikkenevän tästä eteenpäin.

HTC lienee toivonut pelastusta tilanteeseensa älypuhelinten rinnalle kehittämästään toisesta bisneksestä, Vive-virtuaalitodellisuuslaitteiden myynnistä. Premium-virtuaalilasien, jotka vaativat kytkemisen tietokoneeseen, markkinat ovat kuitenkin jääneet pettymykseksi. HTC on yksi Googlen kumppaneita itsenäisten Daydream-virtuaalilasien kehittämisessä, mutta tie suureen ja erityisesti kannattavaan bisnekseen virtuaalilaseissa on pitkä.

Kassassa HTC:llä oli kesäkuun lopussa vielä yli 700 miljoonaa euroa vastaava summa, mutta tappiot syövät kassaa jatkuvasti.

HTC:n tulosnumeroista ei juuri riemunaiheita löydy.

HTC:n tulosnumeroista ei juuri riemunaiheita löydy.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Uskomatonta, että tämä yritys on vielä pystyssä, 🙄.

  • qwe

   Uskomatonta, että sinulla on aikaa ja kiinnostusta kommentoida joka ikiseen juttuun jotain negatiivistä. Miten olisi viikon loma täältä, kuten joku kommenteissa joskus ehdottikin?

   • Semmosta

    Kyllä itsekin tulee aika aktiivisesti seurattua kyseistä sivustoa, mutta ihmetyttää, että monesti tuo on jo ekan kommentin pistänyt alle 15 minuutissa artikkelin julkaisusta. Varmaan joku uutisvahti päällä :D.

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Jos jonkin mobiiliuutissivuston kommentoija pääsisi itsellä noin pahasti tunteisiin niin pitäisin ehkä itse lomaa… 🤔

    • passe

     Hendriksin sivupersoona vastasi. :)

Tuoreimmat jutut