Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Facebook kehittää kodin videopuhelulaitetta sekä erillistä älykaiutinta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

facebook logoFacebookin kehitteillä olevista laiteuutuuksista on paljastunut nyt lisätietoa. Bloomberg raportoi Facebookin kehittävän kodin videopuhelulaitetta sekä erillistä älykaiutinlaitetta.

Facebookin videopuhelulaitteessa olisi kannettavien tietokoneiden näyttöjä kooltaan vastaava 13-15 tuuman näyttö ja se perustuisi pinnan alla todennäköisesti Android-käyttöjärjestelmään. Laitteen kamerateknologiaa kuvaillaan älykkääksi ja sen ansiosta laite saisi ihmiset tuntemaan olevansa samassa huoneessa vastapuolen kanssa. Laitteessa on laajakulmakamera sekä tekoälyn avittamat mikrofonit ja kaiuttimet.

Facebook on testannut toimintoa, jossa kamera skannaa kuvassa näkyvät henkilöt ja keskittää kuvan heihin automaattisesti. Laitteeseen on kehitetty myös 360 asteen kameraa, mutta sen osalta lähteet kertovat kehitystyön ehtivän valmiiksi vasta myöhemmin tuleviin versioihin.

Videopuhelulaite saatetaan esitellä ensi kevään F8-julkistustilaisuudessa.

Lisäksi Facebook kehittää myös erillistä älykaiutinta, joka haastaisi Amazonin Echon, Googlen Homen ja Applen HomePodin. Sen hinnaksi olisi tulossa noin 100 dollaria, jolla se olisi kilpailijoitaan halvempi. Videopuhelulaite maksaisi useampia satasia.

Molemmissa näissä laitteissa käytössä Facebookin kehittämä ääniohjattava avustajapalvelu, niin sanottu Facebookin Siri. Osa Bloombergin lähteistä kuitenkin kertoi myös, että Facebook saattaa luopua pelkän kaiuttimen kehittämisestä, koska sellaisia on markkinoilla jo riittämiin.

Facebookin laitteita kehittää sen Building 8 -yksikkö, jota johtaa ex-googlelainen Regina Dugan.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Spyware, 😕.

Tuoreimmat jutut