Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Lentokenttien turvatarkastuksiin tulossa muutoksia – näin toiminta laitteiden kanssa muuttuu

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Yhdysvaltojen lentokenttien turvallisuudesta vastaava virasto TSA kiristää turvatarkastusvaatimuksia. TSA:n käyttöön ottamat turvatarkastusvaatimukset laajenevat usein yleisesti käyttöön myös muualla maailmassa.

Jatkossa TSA:n vaatimukset edellyttävät turvatarkastuksessa kaikkien älypuhelinta suurempien elektronisten laitteiden poistamista käsimatkatavaroiden laukuista niin, että ne voidaan skannata erikseen. Tähän asti laukkuun on voinut jättää tabletit ja e-kirjojen lukulaitteet, mutta jatkossa ne tulee poistaa kannettavien tietokoneiden tavoin.

Tiukentuneet turvatarkastusvaatimukset ovat vastaus kasvaneeseen turvallisuusuhkaan. Terroristit ovat tiettävästi onnistuneet kehittämään pienempiä räjähteitä, jotka voitaisiin sijoittaa tablettimaisten laitteiden sisään.

Aiemmin tänä vuonna kannettavat tietokoneet kiellettiin käsimatkatavaroissa lennoilla kahdeksasta maasta Yhdysvaltoihin, mutta tämä kielto on sittemmin kumottu lentokenttien parantaessa turvatarkastuskäytäntöjään.

TSA testasi uusia turvatarkastusvaatimuksia aluksi 10 lentokentällä Yhdysvalloissa, ja onnistuneen testauksen jälkeen uusi käytäntö laajennetaan nyt jatkossa uudeksi yleiseksi toimintatavaksi.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Jenkit sanelevat muulle maailmalle miten toimia!. 👎

 2. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Lähi-itää lukuunottamatta kaikilla lentokentillä on pyydetty käsimatkatavaroista ottamaan erilleen kannettava tietokone ja tabletti jo ainakin parin vuoden ajan.

  • Ape

   Ei oo ikinä tullut sanomista vaikka tabletti on laukussa

  • Hendriks

   Minulla meni iPad ihan laukun sisällä normaalisti läpi Abu Dhabissa 2016!.

  • Calileon

   Niin Gdanskiin Turusta lentäessä kuin Pariisiin Helsingistä lentäessä piti ottaa kaikki elektroniikkalaitteet pois laukusta erikseen. Samoin paluulennoilla. Gdanskin lento oli kesällä 2015 ja Pariisin tämän vuoden keväällä.

   • BeCause

    Sama juttu Hki-Pariisi toukokuusta lähtien iPadit esillä.

 3. Jonahan

  ”Tähän asti laukkuun on voinut jättää tabletit ja e-kirjojen lukulaitteet, mutta jatkossa ne tulee poistaa kannettavien tietokoneiden tavoin”

  Ei pitänyt paikkaansa ainakaan Helsingissä eikä Birminghamissa pari viikkoa sitten. IPad ja Kindle piti ottaa erilleen. Olen Kindle on joskus mennyt, mutta iPadia olen mielestäni nostellut pois laukusta jo pitkään.

Tuoreimmat jutut