Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google esitteli SOS Hälytykset – antaa hyödyllistä tietoa kriisin sattuessa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google logoGooglen uusi SOS Alerts -ominaisuus, eli suomeksi SOS Hälytykset, antaa ihmisille hyödyllistä informaatiota maailman hätätiloista ja kriiseistä. SOS Hälytykset tulevat käyttäjien nähtäville esimerkiksi Googlen haussa ja Kartat-sovelluksessa. Yhtiö kertoo asiasta blogissaan.

Esimerkiksi metsäpalojen tai tulvien sattuessa Google tuo kriisipaikan hauissa esille tärkeitä uutisia, hyödyllisiä yhteystietoja ja muun muassa viranomaisten verkkosivuja. Google saattaa myös lähettää kriisipaikalla oleville ihmisille ilmoituksia, joissa on informaatiota kriisistä.

Google kertoo valitsevansa itse kriisit ja hätätilat, joista tehdään erillisiä ilmoituksia käyttäjille. Automaattisesti hätätilailmoitukset eivät kytkeydy päälle. Yhtiö pyrkii tuomaan SOS Hälytykset mahdollisimman laajasti käyttöön, mutta ei voi taata, että kaikista kriiseistä tiedotetaan. Google mainitsee, että myös ihmisten aiheuttamat, mahdollisesti terrori-iskut, kriisit ja hätätilat lukeutuvat uuteen palveluun.

Alla kaksi Googlen julkaisemaa GIF-kuvaa, joista saa selville, miten uusi SOS Alerts toimii.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Ominaisuuden nimi on SOS Alerts, en löytänyt Googlen virallisilta sivuilta mainintaa suomenkielisestä ”SOS Hälytykset” -termistä!. Mielestäni näitä ei tule kääntää vapaasti kielestä toiseen mullin mallin. Eihän esim. Google Drivelläkään ole suomenkielistä nimeä!.

  • Semmosta

   Onko se nyt niin tarkkaa? Oletko varma että Google on ehtinyt suomentaa…

   • Hendriks

    Mikäli Google antaisikin tuolle ominaisuudelle suomenkielisenkin nimen, se tapahtuu sitten ajallaan, nimeä ei tule senttarin arvailla ja luoda itse.

Tuoreimmat jutut