Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoftin tulokseen jättipotti puhelinten menneistä tappioista – nyt puhelinmyynti oli enää merkityksettömän pientä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Microsoft logoMicrosoft on kertonut huhti-kesäkuun tuloksestaan. Kokonaisuutena Microsoftin tulos oli hyvä ja tyydytti markkinoiden odotukset. Osakekurssi kohosikin tulosjulkistuksen jälkeen kaikkien aikojen huippunoteeraukseen.

Microsoft ylsi 23,3 miljardin dollarin liikevaihtoon, 5,3 miljardin dollarin liikevoittoon ja 6,5 miljardin dollarin nettotulokseen. Edellä mainittujen lukujen ohella Microsoft kertoo myös alaskirjauksista ja uudelleenjärjestelykuluista sekä Windows 10:n liikevaihdon jaksotuksesta oikaistut luvut. Näin oikaistuna nettotulosta syntyi 1,2 miljardia enemmän, 7,7 miljardia dollaria.

Mielenkiintoisesti Microsoftin nettotulos oli poikkeuksellisesti suurempi kuin sen liikevoitto, josta yleensä vähennetään vielä rahoituserät ja verot. Syy on Nokialta hankitun puhelinliiketoiminnan menneissä tappioissa, jotka olivat vähennettävissä verotuksessa vasta nyt. Näin Microsoft kirjasi nyt tulokseensa 1,8 miljardin veroedun. Veroaste oli näin 17 prosenttia negatiivinen suhteessa raportoituun tulokseen.

Huhti-kesäkuun neljänneksellä Microsoft keräsi puhelimista liikevaihtoa enää ”merkityksettömän” määrän. Se on ajanut Lumia-myynnin alas.

Microsoftin Windows- ja laiteyksikön myynti kokonaisuudessaan oli varsin tasaista huhti-kesäkuussa vuoden takaiseen verrattuna. Liikevaihto laski 2 prosenttia.

Microsoftin tulevaisuuden kannalta tärkeimmissä palvelin- ja hyötysovellusyksiköissä on käynnissä siirtymä pilveen. Hyötysovellusyksikön, jonka bisnes on valtaosaltaan Officea, liikevaihto kasvoi 21 prosenttia. Pilvi kasvoi vahvasti – Office 365 -yritysmyynti harppasi 43 prosenttia.

Azure-pilvipalvelujen liikevaihto kasvoi komeat 97 prosenttia vuotta aiemmasta vetäen koko palvelin- ja pilvipalveluyksikön liikevaihdon 15 prosentin kasvuun.

Windows- ja laiteyksikkö toi vielä menneellä neljänneksellä niukasti eniten liikevaihtoa, 8,8 miljardia dollaria, Microsoftin kolmesta yksiköstä, mutta sekä palvein- ja hyötysovellusyksiköt ohittanevat sen jo tulevien neljännesten aikana.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut