Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Edullinen lisälaite vie iPhonen lisättyyn todellisuuteen

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Mira Prism.

Mira Prism.

Mira-niminen startup-yritys on esitellyt uuden Prism-lisälaitteen, joka tarjoaa lisätyn todellisuuden kokemuksen iPhonen kanssa. iPhone kiinnitetään Prismiin niin, että sen näyttö heijastuu näkökentästä löytyville peilaaville lasilinsseille.

Mielenkiintoisen Prismistä tekee sen edullinen hinta, vain 99 dollaria.

Engadget on jo päässyt kokeilemaan Prismin käyttöä iPhonen kanssa ja yllättyi positiivisesti. Päähän Prism istuu mukavasti hyvän tasapainotuksen ansiosta ja liikkeen seurannan kerrotaan toimivan odotuksia paremmin. Päähineen rinnalla Prism-kokonaisuus koostuu langattomasta kauko-ohjaimesta, jolla käyttöä voidaan hallita.

Prismin suurin haaste on sille sopivan sisällön syntyminen. Laitteen mukana on muutamia demoja, esimerkiksi pelejä, mutta tavoitteena on saada sovelluskehittäjät luomaan sovelluksiaan laitteelle. Mira avaa sovelluskehitystyökalut halukkaille kehittäjille, joille myös laitteen myynti on ensivaiheessa suunnattu. Laajempaan myyntiin Prism on tarkoitus tuoda joulumarkkinoille.

Lisätty todellisuus, jossa digitaalisia objekteja esitetään tavalla tai toisella tosimaailman lisäksi, on saamassa huomiota aivan uudella tavalla, kun syksyllä varsinaisena päivityksenä tuleva Applen iOS 11 -käyttöjärjestelmä tuo lisätyn todellisuuden sovellusten kehittämistä huomattavasti helpottavan ARKitin. Sen myötä erilaisten lisätyn todellisuudeb sovellusten määrän odotetaan räjähtävän.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Niin mitäs se iPhonen näytön tarkkuus?
  HD/FHD tarkkuuksilla voi unohtaa VR käytön

  • PCrules

   Kuka jollain kännykällä muutenkaan VR tai AR materiaalia katsoo? Samsungin VR- jututkin on niin ankean näköistä, että ihan oksennus tulee. Kyllä VR ja AR tarvii kunnollisen tehokkaan tietokoneen, joka jaksaa puskea kaikkea ulos kunnon laadulla.

   • Vili

    Nimenomaan, mobiili VR on suuri vitsi mitä jotkut valmistajat väkipakolla yrittää puskea läpi vaikka ketään ei kiinnosta.

 2. Iama Nieger

  Applen julkaistessa vastaavan sen hinnaksi tulee vähintään $699..

  • Jussi

   Veikkaan, että ostaa firman ja hinta nousee lähemmäs 1099 €, siis apple-logon lisäyksen jälkeen.

Tuoreimmat jutut