Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsungin nousukiito jatkuu ensi vuonnakin? Kiitos Applen ja iPhonen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung logo kylttiSamsungilla menee nyt todella hyvin – ja pian kenties vielä paremmin. Samsungin oman älypuhelinbisneksen virkistymisen ohella kiitos kuuluu kuitenkin pitkälti myös Applelle.

Nyt korealaismedioiden mukaan Apple palaisi juuri solmitun sopimuksen myötä ensi vuonna Samsungin asiakkaaksi myös järjestelmäpiirien valmistuksen osalta, kun vuonna 2013 Apple siirsi tilauksensa taiwanilaiselle TSMC:lle.

Samsung valmistaisi ensi vuodesta alkaen iPhoneen järjestelmäpiirejä uudella 7 nanometrin viivanleveyden tuotantoprosessilla.

Applen ja Samsungin yhteistyö syvenee myös, kun Samsung valmistaa ainoana toimittajana OLED-näyttöpaneeleita uuteen iPhoneen tänä vuonna. OLED-paneelien ja järjestelmäpiirien linkittymisellä yhteen kerrotaankin olleen merkittävä vaikutus uuden diilin muodostumisessa. Lisäksi Samsungin energiatehokas 7 nanometrin tuotantoprosessi takasi sille tilaukset.

Menneellä huhti-kesäkuun neljänneksellä Samsungin liikevaihto ylsi ennakkotiedon mukaan 60 biljoonaan woniin (reilut 45,5 miljardia euroa) ja liikevoitto 14 biljoonaan woniin, reiluun 10,6 miljardiin euroon. Liikevaihto kasvoi 18 prosenttia ja liikevoitto 72 prosenttia vuotta aiemmasta.

Samsungin liiketoiminta on kiihtynyt muun muassa muistipiirien kysynnän kasvun myötä. Myös tässä Applen rooli erittäin tärkeä, sillä viime syksynähän Apple tuplasi iPhonen muistikapasiteetit. Muistipiirien kasvava kysyntä on nostanut niiden hintoja ja parantanut muun muassa Samsungin kannattavuutta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Henrik1

  Huawei valmistaa myöskin Kirin-suoritinpiirejä, joten Apple voisi olla myöskin Huaweille asiakas!.

  • Henrik1

   Suoritinpiiri eli järjestelmäpiiri.

  • Hendriks

   Ei voi!. 😂

 2. Tobias

  Tuleepa vaan mieleen, Samsungin (mobile phones) tavoite oli kaataa Nokia millä keinolla hyvänsä, tekivät sitten täys kopion iPhonesta ja pääsivät niskan päälle. Eivät kuitenkaan ottaneet huomioon, että Steve Jobs nykäisi herneen nenään totaalisesti. Ei myöskään auttanut se, että Samsung ja Apple eivät varsinaisesti olleet kilpailijoita, vaan partnereita. Lakituvassa käytetyn ajan olisi voinut käyttää paremminkin. Noh, Samsungkin komponentti siipi osaa asiansa ja Apple on pysynyt asiakkaana.

  • Kuka?

   Mikäs Samsungin puhelimista on täysi kopio iPhonesta? Itse kun en ole sellaista nähnyt. Jos lainaa ominaisuuden tai kaksi, ei se ole täysi kopio. Ja laitteen ulkonäön voi suunnitella aika rajallisesti, suorakulmio pyöristetyillä reunoilla on melko yleinen…

   • Tobias

    Samsung I9000 Galaxy S oli sen verran hyvä kopio, että vähänkään kauempaa katsottuna se näytti iPhone 3GS mallilta, jopa tuomari meni lankaan kun asiaa käsiteltiin oikeudessa. Jotkut myös vetäisivät mustaa teippiä Samsung nimen päälle lisä harhautuksen vuoksi. Suurin juttu oli kuitenkin tarkkaan kopioitu myyntipakkaus ja sen sisältö, myös ikoonit tulivat iPhonesta. Harvemmin käy niin, että kisälli tekee niin hyvän oppityön, että mestari raivostuu.

    Nokia, Sony, LG sun muut suunnittelivat omanlaisensa mallinsa, jotka eivät juuri muistuttaneet iPhonea, oli kulmikkuutta ja särmää, mutta Samsung vei potin. Samsung sai riskin otollaan tarpeeksi etumatkaa, jotta Nokia ei koskaan päässyt takaisin jaloilleen.

    • Kuka?

     Joo, totta näköjään. En muistanut, että näytti edestä päin noinkin paljon samalle, vaikka veljellänikin on ollut kyseinen luuri. Anteeksi, jos satuin vaivaamaan.

Tuoreimmat jutut