Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlen Kuvat-palvelu laajenee – tietokoneille oma sovellus

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nyt tietokoneen kuvat voi varmuuskopioida automaattisesti Googlen Kuvat-palveluun.

Google on työstänyt omaa Kuvat-palveluansa jo pitkään. Nyt myös tietokoneiden kuvat voi automaattisesti varmuuskopioida Googlen servereille, joten ne ovat saatavilla eri laitteilla kaikkialla maailmassa – kunhan laitteella on internet-yhteys.

Varmuuskopiointisovelluksen voi ladata Windows- tai Mac-tietokoneelle Googlen verkkosivuilta. Sovelluksen asennus tapahtui nopeasti, minkä jälkeen sovellus etsi varmuuskopioitavia kuvia ja tiedostoja. Kun tiedostot ovat valittu, alkavat ne automaattisesti latautua oman Google-tilin tiedostoihin. Sovellus tarkastaa jatkuvasti kansioita, mikäli sinne olisi tullut uusia kuvia ja tiedostoja, minkä jälkeen uudet tiedostot latautuvat Googlen palvelimille.

Ainakaan toistaiseksi omien kuvien tarkasteluun Googlella ei ole erillistä sovellusta, vaan kuvat ja muut tiedostot löytyvät internet-selaimen kautta. Uuden sovelluksen kautta käyttäjä voi myös varmuuskopioida ulkoisen kovalevyn tai muistikortin kuvat Googlen Kuvat-palveluun.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Pj66

  Taitaa uutta olla vain nimi. Minulla jo vuosia mennyt Google kuviin tietokoneen kuvat. Aiemmin ainakin oli Picasa backup nimellä, mutta idea sama. Haki kuvat määrätyistä kansioita pilveen jonka jälkeen näkyivät myös kuvat sovelluksessa.

 2. Juntunen

  Uudelleenpakkaako google edelleen kuvat huonompilaatuisiksi kuten joskus kauan sitten kun kokeilin googlen ”kuvavarmuuskopiointia”? Syy jonka takia aloin käyttämään onedriven vastaavaa toimintoa, onedrive ei uudelleenpakkaa.

  • Pj66

   Näin tekee. Itse annan kaikkien kuvien mennä tuonne, näkyypähän kaikilla laitteilla. Parhaat ja valikoidut pidän kovalevyillä. Nykyään tulee niin paljon kuvia ettei niillä kaikilla oikein mitään tee. Ja noi Google laatuiset pilvikuvat riittää ihan hyvin 55″ tv:stä katsottaviksi. Ehkä jos teettää isoja tulosteita niin sitten ei.

  • LaDeX

   Jaa onko OneDrive lopettanut uudelleenpakkauksen? Joskus ainakin puhelimesta OneDriveen siirto teki tätä. Dropbox toistaiseksi paras pilvipalvelu ihan vain toimivien clientien takia. OneDrive synkronoi joskus ja Jouluna sinne laitetut tiedostot.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Saa nykyään itse valita, pakataanko vai lähetetäänkö alkuperäisellä laadulla.

   • Matti#2

    Kyllä. Pakattuna rajoittamaton tila, ei-pakattuna sen verran tilaa mistä olet maksanut.

 3. Hendriks

  Ei kiitos,. Säilytän kuvani ihan omassa muistissa ilman pilvipalveluita!.

 4. Kappas

  Kappas Google ei edelleenkään tue Linuxia. No pitäkööt tunkkinsa. Onneksi on muitakin palveluita olemassa :D

  • Matti#2

   Joo tämä on jännä, koska googlellahan on omassa käytössään modattu Ubuntu, jossa varmasti toimii kaikki googlen ohjelmat. Google taisi luvata driven linuxille 2014 😁

   • Matti#2

    Eli Goobuntu, googlella löytyy lisää 😀

 5. Pj66

  No voihan v… Laitoin koneelle ton kun asensin Windowsin uusiksi. Picasaa ei enään virallisesti ole eikä tietenkään sitä vanhaa backup ohjelmaa. No nyt sitten kuvat sovellukssa näkyy kuvat tuplaten. Oisko kellään mitään vinkkiä miten saisi pois? Ei vissiin kuin muuten kuin manuaalisesti poistamalla.

  • Matti#2

   Yleensä löytyy joku poista dublikaatit toiminto.

   • Pj66

    Onneksi ongelma oli mun koneella. Ulkoisella kovolla oli turvakopio adopen kuvaohjelmasta, oli napannut kuvat myös sieltä. Ihmettelinkin miten niin monta kuvaa löytyi. Google kuvien turvakopioinnin asetuksista kun laitoin päälle että poistaessa poistaa kuvat kaikkialta, niin tietokoneelta kun poistin sen toisen turvakopiokansion poistui kuvat myös google kuvista.

Tuoreimmat jutut