Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Karu todellisuus iski musiikkipalveluun: irtisanoo 40 prosenttia työntekijöistään

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

SoundCloud logo.SoundCloud-musiikki- ja audiopalvelu irtisanoo 40 prosenttia työntekijöistään.

Lähtöpassit saa 173 työntekijää 420:stä, kun SoundCloud samalla sulkee San Franciscon ja Lontoon toimistonsa.

Väenvähennyksillä ja kulusäästöillä SoundCloud tähtää voitolliseen liiketoimintaan itsenäisenä yhtiönä. Se aikoo keskittää toimintansa Berliinin pääkonttoriin sekä toiseen toimistoon New Yorkissa, Yhdysvalloissa.

SoundCloudista on liikkunut myyntihuhuja lukemattomia kertoja viime vuosina, mutta lopulta kauppaa ei ole koskaan syntynyt. Vakavimpia keskusteluja kerrotaan käydyn esimerkiksi Twitterin ja toisen musikkipalvelun Spotifyn kanssa. Itse asiassa uusimmat huhut SoundCloudista kiinnostuneista ostajista ovat aivan tuoreita: vahvimpana, eniten kiinnostuneena ostajakandidaattina pidetään nyt ranskalaista Deezer-musiikkipalvelua. New York Postin mukaan Deezerin ohella myös Spotify, Apple, Google ja pääomasijoittajat olisivat yhä kiinnostuneita yhtiöstä.

SoundCloudilla halutaan kuitenkin nähtävästi jatkaa itsenäisenä. ”Leikkaamalla kustannuksiamme ja jatkamalla liikevaihtomme kasvua olemme polulla kannattavuuteen ja SoundCloudin itsenäinen tulevaisuus on käsissämme”, totesi SoundCloudiin perustajiin lukeutuva toimitusjohtaja Alexander Ljung Bloombergille.

SoundCloudia voi kuvailla musiikin ja audion YouTubeksi. Suuri osa sen sisällöstä on ilmaista, mutta se on myös esitellyt oman maksullisen tilauksensa. Palvelu on suosittu esimerkiksi erilaisten remix-tuotantojen ja itsenäisten muusikkojen kanavana. Tilauspalvelun asiakasmäärän on kuitenkin raportoitu jääneen odotuksista. Lisäksi musiikkipalvelut ovat perin vaikea bisnes kenelle tahansa: oikeuksien omistajat pyrkivät maksimoimaan omat tulonsa ja musiikkipalveluiden neuvotteluasema on yleensä korvauksista sovittaessa heikompi. Myös markkinajohtaja Spotifyn tappiot ovat vain kasvaneet sen liiketoiminnan kasvaessa. Oman haasteensa tuovat myös omia musiikkipalveluitaan tarjoavat Apple, Google ja Amazon.com, joille musiikki ei ole ydinbisnestä, jonka pitäisi edes tuottaa voittoa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut