Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Elokuvakameroiden valmistaja vilautti hurjaa Android-puhelinta – 3D-sisältöä ”holografinäytöllä”

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Red Hydrogen

Red (tai RED) tunnetaan ammattikäyttöön tarkoitettujen elokuvakameroiden valmistajana, mutta yhtiö aikoo ensi vuoden puolella suunnata myös älypuhelinmarkkinoille. Yhtiön alustavasti väläyttämä malli kuulostaa ominaisuuksiltaan varsin erikoiselta.

Redin oma tiedote uudesta Hydrogen-nimisestä puhelimesta on melkoista hypetystä, eikä varsinaisia teknisiä tietoja puhelimesta juurikaan selviä. Luetellut erikoisuudet kuitenkin tuovat ilmi, että Hydrogen kamppailee hieman eri sarjassa kuin perinteiset lippulaivaälypuhelimet.

Redin Hydrogen -puhelin sisältää tiedotteen mukaan 5,7-tuumaisen ”professional hydrogen holographic display” -näyttöratkaisun. ”Nanoteknologiaa” hyödyntävän näytön sanotaan vaihtavan sulavasti 2D-materiaalista ”holografiseen multi-view -näkymään”, 3D-näkymään ja interaktiivisiin peleihin. Toisin sanoen näytöltä voi ilman erikoislaseja tarkastella perinteisen 2D-näkymän lisäksi myös 3D-materiaalia ja Redin holograafista H4V-materiaalia (Hydrogen 4-View).

Hurjalta kuulostavan näytön lisäksi Hydrogen-puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa ”multi-dimensional” -äänentoisto, eli jonkinlainen tilaääniratkaisu tukemaan H4V-videomateriaalia, sekä nopeaa dataliitäntää käyttävä modulaarirakenne, jonka ansiosta laitteeseen voi tulevaisuudessa kytkeä kuvaamiseen käytettäviä lisäosia.

Hydrogen-puhelin sisältää myös USB-C-liitännän ja muistikorttipaikan, ja sitä voi käyttää Redin  Scarlet-, Epic- ja Weapon-kameroiden ohjaimena ja näyttönä.

Red Hydrogen tulee tarjolle alumiinisena ja titaanisena. Ennakkotilauksia otetaan nyt vastaan ja hinnat mainituille kahdelle eri versiolle ovat 1195 ja 1595 dollaria, sekä verot ja toimituskulut päälle. Hinnat voivat tiedotteen mukaan hyvinkin nousta julkaisun lähestyessä. Jos laitteen tilaa lähempänä julkaisuhetkeä, voi hinta hyvinkin olla korkeampi. Toimitusten on määrä alkaa vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä, mutta tiedotteen mukaan saatavuus tulee aluksi olemaan hyvin rajattua vaikeasti valmistettavan näytön vuoksi.

Päivitetty: Selvennetty hinnoittelupolitiikkaa käsitellyttä viimeistä kappaletta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Mooses80

  Kuulostaa huijaukselta!! Maksa ensin enakko maksu sit valmiin hinta voi olla mitä vaan vaikka 10 000$ jos et lunasta menetät enakkomaksun.. ja jos lunastat luuri voi olla ihan susi halvoila osilla kasattu..

  • Janne Laakso

   Olin muotoillut tuon hieman epäselvästi, mutta hinta on siis nyt tilattaessa 1195 tai 1595 dollaria. Jos laitteen tilaa lähempänä julkaisua, voi hinta olla korkeampi. Ei siis tarkoita, että nyt tilaavien pitäisi myöhemmin maksaa vielä lisää.

 2. Sony

  Ei redillä ole varaa menettää mainettaan. Samanlaista luksusta kun vertu, mut hinnaltaan vähän edullisempi.

 3. Hendriks

  En usko toteutumiseen,.

Tuoreimmat jutut