Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen iPhone 7 -puhelimet putosivat kärjestä yhdessä suorituskykytestissä – tämä Android-puhelin nousi tehokkaimmaksi

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

AnTuTun toukokuun tilastoranking.

AnTuTun toukokuun tilastoranking.

Applen iPhone 7 Plus on menettänyt kärkipaikkansa AnTuTu-suorituskykytestissä. Uudeksi ykköseksi toukokuussa nousi HTC:n uusi Android-huippupuhelin U11.

Syy kärkipaikan muutokseen on HTC:n hyvän suorituskyvyn ohella Applen iPhone 7 Plussan pisteiden laskussa aiemmista kuukausista. AnTuTu arvelee iOS 10.3 -päivityksen olevan nähdyn pisteiden laskun takana. Pääosin iPhonen pisteet laskivat yhden ytimen ja käyttökokemusta mittaavissa osioissa testiä.

HTC U11:ssä on 5,5 tuuman näyttö.

HTC U11:ssä on 5,5 tuuman näyttö.

Pienempi iPhone 7 putosi myös Xiaomin Mi 6:n sekä Samsungin Galaxy S8 -kaksikon taakse. Näistä kaikista löytyy Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, tosin Galaxy S8 -puhelimista monilla markkinoilla, myös Suomessa, Qualcommin sijaan Samsungin oma Exynos 8895.

AnTuTun esittämä ranking perustuu eri puhelinten keskimääräisiin pistemääriin toukokuun ajalta sekä vähintään 1 000 suoritettuun testiin jokaisen eri puhelimen osalta.

Uusien iPhone-mallien esittely on enää todennäköisesti noin reilun kahden kuukauden päässä, ja niiden voi eittämättä odottaa jälleen nousevan selkeällä erolla kärkeen myös AnTuTussa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Kuulostelija

  Snapdragon 835: Four ”big” cores run at 2.45GHz for snappy performance, A10 Fusion: Two Hurricane cores at max 2.34 GHz.

  Eihän tuo voi mitenkään olla mahdollista, että iPhone 7 ois specsien valossa lähelläkään Snapdragon puhelimia ja mahtuisi 10 parhaan joukkoon.

  Toisaalta, olen kyllä kokenut sen, että kun ympäröivän ilman lämpötila on yli 30C ja kuormitat noita Android puhelimia, niin suorituskyky putoaa 4-5 minuutin jälkeen. Se antaa iPhonelle tasoitusta.

  • kk

   Miten niin ei voi olla mahdollista? Eivät ytimien lukumäärä tai kellotaajuus ole prosessoritehon mittareita, eivätkä ne siis kerro prosessoritehosta yhtään mitään. Niiden avulla voit verrata ainoastaan saman perheen prosessoreita toisiinsa, et erilaisiin prosessoreihin.

   • Jonahan

    Juurikin näin. Pari lisäystä:

    – Applen prosessorit ovat vuosikausia olleet huimasti edellä kilpailijoita yhden threadin suorituskyvyssä. En ole viimeisimpiä lukuja nähnyt, mutta tuskinpa vuosien etumatkaa on täysin kurottu umpeenkaan.

    – Läheskään kaikki ongelmat eivät rinnakkaistu triviaalisti, suuri osa niistä, jotka rinnakkaistuvat kannattaa tehdä GPU:lla

    – AnTuTu ei mittaa pelkkää prosessoria, vaan laitteen suorituskykyå laajemmin. GPU, muistin ja massamuistin nopeus, näytössä olevien pikselien määrä, käyttöjärjestelmäkerrosten tehokkuus jne. vaikuttavat numeroihin huomattavasti.

 2. Inimg

  Mitä tämä vaikuttaa suurimalle osalle kuluttajille? Ei mitään. Ennen kilpailtiin tietokoneiden suorituskykytesteillä,nyt se on siirtynyt näihin kämmentietokoneisiin. Itsellä Honori ostettu vuosia sitten tarjouksesta ja pelaa hyvin ilman tehokasta suorituskykyä.

  • Hendriks

   Hyvin sanottu!. Pikkupojat kilpailee tällaisilla. 😂.

   • 2017

    Täällä kommenttiosiossa on yks pikkupoika, Hullu Hendriks.

    • HuomioYLLÄPITO

     Täysin asiaton viesti! Kuten monessa muussa uudessa uutisessa. Ei mitään muuta sanottavaa kuin loukata muita tällä 2017 -nimimerkillä!

     Missä viipyy ilmoita asiaton viesti -näppäin?

 3. SANDY

  Applen keskeneräiset IOS päivitykset tappaa aika hyvin tuon suorituskyky eron bugisuudellaan verrattuna androideihin, siksi esim nyt julkaistu ios 11 löytyy omasta pädistäni vasta ensi keväänä tai kesällä.

  • Jonahan

   Lol. iOS 11 julkaistiin *kehittäjille* ja *vapaaehtoisille* betatestaajille noin kuukausi sitten. Se todellakin on hidas ja buginen, mutta saatavilla tavallisille käyttäjille joskus syksymmällä. Se ei siis ole hyvä argumentti yhtään millekään tällä hetkellä.

   • SANDY

    ”Se todellakin on hidas ja buginen” ja niin tulee olemaan myös ensimmäiset julkaistut versiot syksyllä aivan kuten edeltäjänsä 10,9 ja 8, haluan vain toimivan version, en sellaista joka pahimmillaan jopa rikkoo koko laitteen.
    Viimeiset versiot ovat niitä jotka uskaltaa ladata ilman suurempia murheita ja ainakn omalla kohdalla IOS 11 jää viimeiseksi (vaikka pädissä päivitys tukea olusikin)

    • Jonahan

     Listaamaasi edeltäjät eivät kyllä ole olleet hitaita, eivätkä kovin bugisiakaan julkaisuhetkellä. Maailmanlaajuisesti listaamiisi käyttiksiin on ensimmäisten viikkojen aikana päivittänyt muutama sata miljoonaa käyttäjää. Ongelmien suuurusluokka on ollut aika marginaalinen.

     Mitä uskallat tai et, ja pävitätkö vai et on ihan oma valintasi. iOS 11:n nopeus ja stabiilius julkaisuhetkellä on vielä arvoitus, edellisten vuosien julkaisut ovat menneet erittäin hyvin.

Tuoreimmat jutut