Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kommentti: OnePlus 5:n kaksi väriä ovat tylsät ja lähes samanlaiset – miksei jotain mielenkiintoisempaa?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

OnePlussan ajateltiin kiusoitelleen tulevan OnePlus 5 -puhelimen värejä aiemmin.

OnePlussan ajateltiin kiusoitelleen tulevan OnePlus 5 -puhelimen värejä aiemmin.

Yksi asia, jota uudessa OnePlus 5:ssä on hieman vaikea ymmärtää, ovat värivalinnat.

Värejä on kaksi, mutta ne ovat erittäin lähellä toisiaan – lähes identtisiä. Toki tätä saattaa selittää värin rajaus mallin mukaan. OnePlus 5:stä on kaksi versiota: harmaa Slate Gray 6 gigatavun RAM- ja 64 gigatavun tallennusmuistilla sekä musta Midnight Black 8 ja 128 gigatavun muisteilla. Eri värillä huippumalli erottuu aina myös ulkoisesti asiantuntijoiden silmissä, kun taas tarkemmin asiaan perehtymätön pitää värejä yhtenä ja samana.

Viikkoja ennen OnePlus 5:n julkistusta OnePlus jakoi Twitterissä yllä olevan kuvan neljästä väristä ja kyseli, minkä värinen seuraavan puhelimen tulisi olla. Kuvan ajateltiin yleisesti vihjaavan OnePlus 5:n tulevista neljästä värivaihtoehdosta, olihan musta jo nähty OnePlus 3T:ssä ja kultainen Soft Gold jo myös OnePlus 3:ssa. Lisäksi punaista väriä OnePlus muuten käyttää paljon, muun muassa pakkauksissaan, ja Applen punaiset iPhone 7 -puhelimet ovat palauttaneet sen myös mielenkiintoiseksi älypuhelinväriksi.

Lopulta nyt eilisen OnePlus 5 -julkistuksen yhteydessä nähtiin kuitenkin vain musta ja harmaa. OnePlussalta tätä perusteellaan ajattomuudella ja eleganttiudella, mikä toki on myös totta. Mustakin on kiva väri, mutta vaihtoehdotkin kelpaisivat. Esimerkiksi itse olisin halunnut nähdä OnePlus 5:n punaisena.

Nähtäväksi jää, saako OnePlus 5 lisää värivaihtoehtoja myöhemmin. Sekin selviää vasta myöhemmin, onko OnePlussan suunnitelmissa tehdä tänä vuonna OnePlus 5T kuten viime vuonna OnePlus 3:sta päivitetty 3T. ”Tällä hetkellä tällaisia suunnitelmia ei ole”, kertoi OnePlussan liiketoimintojen kehitysjohtaja Juha Rytkönen haastattelussamme ja totesi yhtiön strategian pysyneen yhden puhelimen tekemisenä vuodessa.

Jos ominaisuuksiltaan parempaa OnePlus 5T:tä ei tulekaan, voisiko OnePlus vaikkapa loppuvuodesta piristää OnePlus 5 -myyntiä uusin värivaihtoehdoin? Ehkä, jopa todennäköisesti. Ainakin nyt esiteltyjen tummanpuhuvien jatkoksi sillä olisi useita vaihtoehtoja lisäväreiksi.

OnePlus 5 Midnight Black edestä ja takaa.

OnePlus 5 Midnight Black edestä ja takaa.

OnePlus 5 Slate Gray edestä ja takaa.

OnePlus 5 Slate Gray edestä ja takaa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Erik

  Noinhan se oli jo aikoinaan kun T-malli Fordista oli tarjolla vain mustaa väriä. Ihmiset valittivat Fordille ja toivoivat lisää värejä. Pitkän miettimisen jälkeen Ford toi tarjolla tumman harmaan värin :-)

 2. Hendriks

  ”Slate Gray”!. No vaihtoivat sentään kaksi kirjainta!. 😂

 3. Suojaus kuntoon

  Suojakuorissahan ne värit kuuluu olla. Puhelinhan on suojattava kuitenkin hyvillä suojakuorilla.
  Siksi minulle on samantekevää mikä on puhelimen väri.

 4. Vili

  ”miksei jotain mielenkiintoisempaa?”

  Varmaan siitä syystä että nuo värit aina jakaa mielipiteitä, paljon helpompi massalle on musta myydä kuin mainitsemasi punainen esim. ei se kuitenkaan ilmaista ole tehdä sitä eriväristä puhelinta ja toisekseen mistä sitten tietää paljonko niitä puskee tuotantona ulos kun ei yhtään voi tietää menekkiä.

  Eikös juuri uutisoitu jonkun Nokian värin yllättäneen kysynnällä eikä siihen osattu varautua.

  • Hendriks

   Siksi yritykset arvioivat menekkiä etukäteen markkina- ja kuluttajatutkimuksilla!.

 5. JiiPee83

  Vähän oli kieltämättä outo veto tehdä kahta lähes identtistä väriä. Ihan muutama perusväri olisi riittänyt mainiosti ja myöhemmässä vaiheessa julkaista jotain spesiaalia myynnin vauhdittamiseksi.

Tuoreimmat jutut