Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Venäläistaustaisen Yotan kolmas erikoispuhelin E Ink -näytöllä tulossa loppuvuodesta – yksityiskohtia paljastui

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Yota3:n tulosta kerrottiin messuilla.

Yota3:n tulosta kerrottiin messuilla.

Venäläistaustainen, nykyisin Kiinassa tiivistä yhteistyötä tekevä Yota on tuomassa kolmannen puhelimensa markkinoille syksyllä. Nyt tulevasta Yota3:sta on paljastunut ensi kerran enemmän tietoja.

Ennakkotietojen perusteella Yota3 tulee luonnollisesti säilyttämään jo edellisten Yota-puhelinten erikoisuuden, E Ink -näytön takana, mutta olemaan muuten varsin vaatimaton teknisiltä ominaisuuksiltaan.

Yotan tulevia suunnitelmia esiteltiin pintapuolisesti Kiinassa järjestetyssä venäläiskiinalaisessa messutapahtumass viikonloppuna.

Paperia muistuttava E Ink -näyttö kuluttaa tavanomaisesti virtaa vain, kun sen sisältö muuttuu mikä mahdollistaa sen pysymisen jatkuvasti päällä. Lisäksi näytön luettavuus kirkkaassa valossa on erinomainen.

Engadgetin saamien tietojen mukaan puhelimen etupuolen AMOLED-värinäyttö on kooltaan 5,5 tuumaa, tarkkuudeltaan 1920×1080 pikseliä. Takaa löytyvän E Ink -kosketusnäytön koko kasvaa 5,2 tuumaan ja tarkkuus 720p-tasolle. Lisäksi puhelimessa on sormenjälkitunnistin edessä, Qualcommin keskiluokkainen Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-käyttömuistia, 12 megapikselin taka- ja 13 megapikselin etukamera, kaksi SIM-korttipaikkaa sekä 3 200 milliampeeritunnin akku. USB-C-liitäntä on mukana, muttei ilmeisesti enää 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää.

Puhelin olisi tulossa myyntiin kahtena versiona, joiden hinnoiksi on toistaiseksi mainittu 350 dollaria 64 gigatavun tallennusmuistin versiolle sekä 450 dollaria 128 gigatavun versiolle.

Markkinoille puhelin on tulossa vasta loka-marraskuussa Engadgetin lähteen mukaan. Odottavan aika on siis vielä pitkä.

Yotan, jonka tuotekehitystä tehtiin aikanaan alihankintana myös Suomessa Oulussa, historiaan on kuulunut lukuisia vaikeuksia. Kiinalaisen Baolin piti ensin hankkia Yotasta 65 prosentin osuus, mutta lopulta omistus jäi 30 prosenttiin. Puhelimen valmistusta varten oli kaavailtu yhteistyötä ZTE:n kanssa, mutta lopulta Baoli perusti yhteisyrityksen pienemmän Coolpadin kanssa. Lisäksi venäläiset ja kiinalaiset omistajatahot ovat olleet erimielisiä yhtiön kehittämisestä.

Alla kuvassa edellinen YotaPhone 2.

Edellinen YotaPhone 2.

Edellinen YotaPhone 2.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Pj66

    Tää idea toimisi paremmin tabletissa. Itse luen paljon kirjoja ja e-muste laite on vaan paljon miellyttävämpi silmille sängyssä lukiessa. Ainoa ongelma on lukukohtien synkronointi puhelimeen ja tablettiin lukulaitteesta. Tuollaisessa voisi lukea samalla android sovelluksella myös puhelimessa. Puhelimessa en ehkä pidä niin hyvänä ajatuksena kahta näyttöä. Kuitenkin jonkinlainen kotelo yleensä päällä.

Tuoreimmat jutut